Eva Ras, Gorica Regodić i Joakim Tasić u evropskom hororu "Vampir" Branka Tomovića

Glumci Gorica Regodić, Joakim Tasić i balkanska filmska legenda Eva Ras pridružili su se Branku Tomoviću u glumačkoj podeli evropskog arthaus horor filma "Vampir", čije snimanje bi trebalo da krene ovog leta na više lokacija po Srbiji. U pitanju je britansko-srpsko-nemačka koprodukcija i i ujedno dugometražni redteljski debi Branka Tomovića, nemačkog i panevropskog glumca srpskog porekla.

Nakon što bude svedok zločina u Londonu i pošto traži mesto na kome bi se na izvesno vreme sakrio, Arno (Branko Tomović) dobija ponudu od šarmantne ali beskrupulozne Vesne (Gorica Regodić) da počne da se stara o groblju u malom, udaljenom srpskom selu. Ubrzo, on počinje da doživljava košmarne vizije, a često ga posećuje misteriozna starica Baba Draga (Eva Ras) koja Arnoa vodi put tame. Čini se da samo seoski sveštenik (Joakim Tasić) pokušava da ga sačuva od zlokobnih namera seljana.

"Vampir" će biti sniman na engleskom jeziku, a producenti su Miloš Z. Vučković, Jean-Louis Alexandre i Dina Vickermann. Originalnu muziku za film će komponovati nagrađivani Mark Ashworth (ABCs of Death, Entity). U ostalim ulogama gledaćemo Judith Georgi i Nemanju Bajića.

- Naš film inspirisan je stvarnim slučajevima vampirizma koji su dešavali u Srbiji početkom 18. veka. Iako je naš Vampir smešten u savremeni trenutak, on je zasnovan na tim mitovima, sujeverjima i folkornim elementima – rekao je scenarista i reditelj, Branko Tomović.

Prethodni, kratkometražni filmovi ovog scenariste i reditelja - ostvarenja "RED" i "The Smell of Petrol" osvojili su brojne nagrade na prestižnim festivalima, uključujući i kvalifikacione festivale za BAFTA i Evropske filmske nagrade.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još