Savez nam ništa nije dao

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Članovi srpske Dejvis kup reprezentacije negirali su da su se okoristili igranjem pod državnim grbom za šta ih je optužio predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije Đorđo Antelj.

"Nisu Dejvis kup reprezentativci Srbije 'bacili kamenje na izvor na kome su se napili vode', uzevši od Teniskog saveza Srbije nešto što im ne pripada", ističe se u saopštenju koje je medijima prosledila kompanija najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Srpski teniseri, koji su početkom decembra osvojili titulu prvaka Dejvis kupa, još ranije su izrazili želju za promenama u Teniskom savezu i podržali ideju da predsednika Slobodana Živojinovića i njegove saradnike nasledi grupa ljudi okupljena oko Đokovićevog oca Srđana.

Antelj je juče naveo da nije u redu da "oni koji su imali najviše koristi od Teniskog saveza" sada pokušavaju da smene aktuelno rukovodstvo.

"Teniski savez Srbije ni jedan jedini dinar nije dao Dejvis kup reprezentaciji Srbije iz sopstvenih prihoda, nastalih marketinškim ili drugim radnim aktivnostima", rekli su teniseri u saopštenju koje je potpisao selektor Bogdan Obradović.

"Navodna isplata od preko dva miliona dolara, mada ni ona do danas nije u celini isplaćena, Dejvis kup reprezentaciji Srbije jedino i iskljucčvo je došla od Međunarodne teniske federacije, kao nagrada za postignute rezultate, a u svemu po pravilima te organizacije i propisima Teniskog saveza Srbije koji to regulišu", dodaje se.

Ističe se i da je predizborna kampanja, koja je počela po medijima, samo dokaz da su promene neophodne u vrhu srpskog tenisa.

"Mi, reprezentativci Srbije, izneli smo svoje mišljenje u najboljoj veri i nameri da trnovit i mukotrpan put koji smo mi prošli, drugi, koji dolaze za nama, ne moraju da prođu...Naša želja jeste da rezultati budućih generacija budu plod sistemskog rada, a ne pojedinačnih golgota", istakli su teniseri.

"Naše (prvo) saopštenje je imalo za cilj da se više nikada ne dogodi da nam najtalentovaniji teniseri napuštaju zemlju...zbog toga što u svojoj zemlji nisu dobili pomoć, pre svega od Teniskog saveza, pa s toga ni mogućnost da se teniski razvijaju u zemlji u kojoj su počeli karijeru", dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još