Leonardo: Nisam navijač Intera

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Novi trener Intera Leonardo priznao je da nije navijač tog kluba, ali je istakao da ga prošlost u gradskom rivalu Milanu neće omesti u nameri da novi tim predvodi do trofeja.

"Biću iskren. Uvek sam pokušao da budem svoj i ostanem slobodan. Nije neophodno da imamo mnogo toga zajedničkog da bismo živeli zajedno", kazao je Leonardo na zvaničnom predstavljanju na stadionu Intera u Milanu.

Leonardo je na klupi Intera zamenio Rafael Beniteza, iako je od maja 2009. do aprila 2010. predvodio Milan, ekipu za koju je prethodno nastupao i kao igrač.

"U Milanu sam proveo 13 godina i uvek ću biti zahvalan tom klubu gde sam bio i igrač i direktor i trener. Ne kajem se, ipak, zbog dolaska u Inter. Izazov je bio preveliki da bih ga odbio", istakao je brazilski trener.

Inter je prošle sezone pod vodjstvom Žozea Murinja osvojio italijansko prvenstvo, Kup i Superkup, kao i Ligu šampiona. Murinjo je potom otišao u madridski Real, a Rafael Benitez sezonu zaokružio osvajanjem titule klupskog prvaka sveta.

Ubrzo se, medjutim, sukobio sa predsednikom kluba Masimom Moratijem, pa je morao da napusti ekipu, koja ne briljira u Seriji A. Trenutno je na sedmom mestu na tabeli nacionalnog šampionata, ali je Leonardo izrazio uverenje da će uspeti da popravi rezultate tima.

"Dolazim u Inter u najvažnijoj godini u istoriji ovog kluba i vrlo sam srećan i motivisan, a lakše je pobedjivati uz entuzijazam. Ovaj tim je već izgradjen, ima svoj identitet i samo treba da stvorim uslove da igrači pobedjuju", ocenio je Leonardo.

Morati je istakao da ga je obradovala Leonardova odluka da prihvati posao u Interu samo sedam meseci po odlasku iz Milana.

"Vrlo sam zadovoljan svojim izborom. Uvek sam se divio Leonardu i njegovoj sposobnosti da bržo uči i unosi mir. Želim mu sve najbolje", naglasio je Morati.

Pogledajte još