VASKRS SA TAROM: Ana Nikolić tužna jer praznik provodi bez porodice

Pevačica Ana Nikolić dugi niz godina bila je na pauzi, kako bi se posvetila odgajanju ćerkice Tare, a nedavno se vratila na muzičku scenu novim albumom. U intervjuu za portal Pink.rs, pevačica je otkrila kako će provesti najradosnijih hrišćanski praznik Vaskrs.

S obzirom na to da je u Srbiji na snazi vanredno stanje, te da su zabranjena velika okupljanja, što je inače običaj na Uskrs u domovima širom naše zemlje, Ana priznaje da joj teško pada što ne može da ispoštuje sve običaje koji su, inače, obavezni u njenoj porodici.

- Naravno, biće drugačiji kao i svima nama, prvo neću ići do crkve, a to je kod nas praksa, ili ponoćna ili ranojutarnja liturgija, ali nažalost to neću uraditi ove godine, iz razloga što smatram da nije bezbedno za moju porodicu, za mene, a i za sve ljude. I apelujem da se ne ide jer Bog je svuda, nema veće vere u Boga nego sačuvati život najmilijih i okoline. Pritom, ja sam odrasla u crkvi, ali nažalost neću biti tamo, jer to je naš običaj, napravimo kolač, presečemo, jaja se farbaju petkom i onda ručak i tako. Nažalost, ove godine će svako biti kod svoje kuće, mama kod svoje, Marko, moj brat, kod svoje sa svojom porodicom, a ja ću biti sa Tarom - istakla je Ana.

Kako se u njenoj porodici oduvek poštuju svi običaji, tako je Ana ispričala da njeni najmiliji i ona poste svaki post. Pevačica je ispričala i anegdotu vezanu upravo za Vaskršnji post.

- Jao, imam anegdotu jednu, vezana je za post. Naime, u mojoj porodici je običaj da postimo sve postove, naravno, taj Uskršnji je najduži i sećam se kada sam postila prvi post, sa nekih možda 15, 16 godina, to je meni bilo strašno, ali odlučila sam tako i nema povratka. I nismo mogli da čekamo jutarnju liturgiju u 7, nego smo išli na ponoćnu, pa kad smo navalili na prase... Nama je toliko bilo muka, Marku i meni, da nam je bilo muka i prekosutra od tolike količine mesa jer je to bilo nezamislivo. Ja sad već neko vreme ne jedem meso, ali tada, u tim godinama, sećam se, toliko mi se slošilo, sedam nedelja ne unosiš ništa i pojeli smo pola praseta, nenormalno, to ću pamtiti sigurno do kraja života - rekla je pevačica kroz osmeh.

Ana će praznik provesti sa ćerkom Tarom, a kako je otkrila, njena mezimica se raduje današnjem običaju - farbanju jaja.

- Tara je još mala devojčica, ona sada ima dve i po godine, sa godinu dana nije znala ništa. Sada zna sve i zato mi je žao što ćemo ovako proslaviti Vaskrs, što nećemo biti u crkvi, što nećemo biti zajedno na okupu, ali sledeće godine, Bože zdravlje, slavićemo svi. Ali pripremamo jaja za farbanje, tome se raduje, priča danima kako će ona to farbati, bojiti i tako - zaključila je pevačica.

Izvor: Pink.rs
Foto: ananikolicofficial/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.