PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO VERNICIMA VASKRS: Najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

- Upućujem najiskrenije čestitke svim građanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u nadi i smirenju - poručio je Vučić u čestitki objavljenoj na Instagram nalogu predsednika Srbije.

On je naveo da, u vremenu velike pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, "mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene".

- Iako su naše porodice razdvojene, iako mnogi samuju i sa strepnjom očekuju svaki novi dan, upravo Vaskrs svima nama daje i snagu i nadu da u čvrstoj i nepokolebljivoj veri proslavimo život u svoj njegovoj punoći - poručio je Vučić.

Predsednik je ocenio da vaskšnji praznik sada, možda više nego ikada, podseća na blagodet praštanja, međusobnog razumevanja i podrške, na duh zajedništva i nesebičnog davanja, "kako bismo složno pobedili ovu veliku nevolju koja nas je sve snašla".

Dodao je da želi da ovaj praznik svi dočekaju sa nadom, proslavljajući život koji upravo na Vaskrs, kako je istakao, dobija svoje puno značenje i smisao.

- Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse! - poručio je Vučić u čestitki, uz koju je objavio sliku uskršnjih jaja sa grbom Srbije ispred Hrama Svetog Save.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još