Fabregas traži isti kriterijum suđenja za sve klubove

BEOGRAD, 30. decembra 2010. (Beta) - Kapiten fudbalskog kluba Arsenal Sesk Fabregas zatražio je u četvrtak od sudija da pođednako sude svim klubovima u Premijer ligi, nakon što je njegov tim, kako je ocenio, oštećen za penal u duelu sa Viganom.

Fabregas smatra da je sudija Li Probert na utakmici u sredu uveče protiv Vigana (2:2) trebalo da dosudi jedanaesterac, pošto je Džejms Mekartur igrao rukom posle slobodnog udarca koji je izveo Samir Nasri u poslednjim trenucima utakmice.

Zbog sličnog prekršaja, koji se dogodio u novembru tokom utakmice Totenhema i Arsenala, sudija je dosudio penal za Totenhem, posle igranja rukom Fabregasa. "Tobdžije" su tada izgubile sa 2:3.

"Ne vidim razliku između sinoćnjeg prekršaja i onog koji sam napravio protiv Totenhema. Sudije ne žele da se žalimo na njihov rad, ali oni sebi otežavaju posao. Ne žalim se, samo se pitam zbog čega je isti prekršaj za jedne sudije penal, a za druge nije? ", saopštio je Fabregas preko društvene mreže Tviter.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da su njegovi igrači uvereni da je sudija trebalo da dosudi jedanaesterac.

"Nisam video šta se dogodilo, ali Nasri je 100 odsto uveren da je bio penal", rekao je Venger.

Venger je sinoć napravio osam izmena u timu, u odnosu na utakmicu sa Čelsijem, koju je Arsenal u ponedeljak dobio sa 3:1.

"Morao sam da promenim tim, igramo mnogo utakmica i ne možete na svakoj da izvedete isti sastav. Ali, mislim da to nije bio problem sinoć - Vigan je igrao pre tri dana, a mi pre 48 sati i to derbi sa Čelsijem. Mančester junajted nije bio u takvoj situaciji", rekao je on.

"Osvojili smo bod i videćemo na kraju sezone koliko je bio važan. Mislim da ne treba da žalimo, remi je dobar rezultat, pošto je Vigan imao svoje šanse", dodao je Venger.

Arsenal je treći na tabeli sa 36 bodova, dva manje od prvoplasiranog Mančester junajteda, ali i utakmicom više.

Pogledajte još