PRIJA MI ŽIVOT VAN GRADSKE GUŽVE: Miloš Biković progovorio o životu u prirodi, ali i kako reaguje na pohvale i kritike

Godinu koja je iza nas u srpskoj kinematografiji, ali van naših granica, obeležio je glumac Miloš Biković. Gledaoci su do sada imali prilike da ga vide u većini lirskih likova, a onda je sve iznenadio u ulozi Petra Maraša u filmu i seriji "Južni vetar". Miloš vreme provodi u prirodi, daleko od gradske gužve i života koji je imao pre vanrednog stanja.

- Otišao sam pre nego što su uvedene mere. I dok je još proces prebacivanja keve na selo bio legalna radnja. Šalu na stranu, učinio sam ono što mogu da majci olakšam ove dane. Svakako mi prija život van gradske gužve... Ali iskreno, nisam siguran da u bilo kojem gradu trenutno ima gužve - objašnjava Miloš.

Ulogom Petra Maraša pokazao je koliko ima talenta da tumači razne likove u filmovima i serijama, te sada gledaoci fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa, kog je glumio u filmu "Montevideo, Bog te video", mogu da vide u potpuno drugačijem svetlu. Kao opasnog momka sa beogradskog asfalta koji hrabrosti ima napretek.

- Maraš je krenuo određenim putem. Lakšim. Putem kriminala. I onda je hteo da se vrati sa tog puta. Ali je problem što kad ideš određenim putem, i ne osvrćeš se, pejzaž iza tebe se promeni i odjednom shvatiš da si izgubljen. Hoćeš da se vratiš kad tamo gde si bio, ali naiđeš na vodu… I onda počneš da se daviš jer nisi naučio da plivaš u tim vodama koje si davno napustio. Moraš da razvijaš peraja, škrge, sposobnosti... Petar Maraš za to nije imao strpljenja, pa ni hrabrosti. Primitivna hrabrost je nekome pucati u koleno, a prava hrabrost je dugo istrajati i verovati u nešto iznad sebe - objašnjava Biković koji dodaje kako reaguje na dobre, ali i loše komentare na njegove glumačke sposobnosti.

- Poneki ljudi su generalno iznenađeni što uopšte umem da glumim. A pravo da vam kažem, i ja sam. Ali eto. Omaklo mi se. Više puta - poručuje Miloš koji redovno prati na Tviteru sve što izlazi o njemu, te često u svom maniru zna da odgovori pratiocima.

- Publika razmišlja i želim da čujem ta mišljenja. Ne ulazim u prepirke jer to nema poentu. Podjednako cenim pozitivne i negativne komentare, ali samo ako su argumentovani. Pozitivne ne stimulišem jer bih time saučestvovao u hvaljenju samog sebe, a to mi deluje narcisoidno. Ali ih primećujem... i te kako - rekao je glumac.

U pomenutoj seriji ima sina Milutina Janjića, te nas je zanimalo da li mu se u nekom momentu u realnom životu probudio očinski instinkt.

- Probudio bi mi očinski instinkt da mi ne skida ribe. Šalim se, naravno. Milutin, dečko koji tumači ulogu malog Luke je divan mali čovek, koji je igrajući se bez straha od kamera i ekipe dao jednu posebnu liniju (notu), posebno u odnosu na Maraša i Sofiju - kaže Biković.

Uspeh koji je ostvario od momenta kada se prvi put pojavio u seriji "Stižu dolari" i šesnaest godina kasnije skoro nikome nije pošlo za rukom, te smo ga upitali šta bi Miloš sa početka karijere rekao ovom Milošu danas:

- Rekao bih mu da ide malo u teretanu i da više ćuti i sluša jer ništa ne zna. Rekao bih mu da neće ništa znati ni za 10 godina, a kamoli 2010. I da proba da se sa svojom nesigurnošću suoči, a ne da je skriva tako što se pravi pametan. Mada opet. Taj lik od pre 10 godina me je doveo ovde gde sam sada, a zadovoljan sam gde sam, tako da bih mu zahvalio na toj desetogodišnjoj borbi - poručuje glumac.

Izvor: Blic.rs/PulsOnline
Foto: bikovic/Instagram

Pogledajte još