ZAHVALJUJUĆI KORONAVIRUSU: Izgubljena burma na putu do vlasnika

Prsten koji je jednom od gostiju spao sa prsta i nestao, kako se činilo, zauvek između dasaka drvenog poda "izronio" je kada je vlasnik restorana odlučio da renovira objekat tokom izolacije zbog koronavirusa.

Prijatna večera sa suprugom pre tri godine iznenada se pretvorila u ružan san za Njujorčanina kojem je burma spala sa prsta, otkotrljala se i, kako se tada činilo, zauvek nestala između dasaka rustičnog drvenog poda restorana.

Međutim, od početka pandemije, Rajan Krivoj, vlasnik pomenutog restorana odlučio se na opciju dostavljanja hrane svojim mušterijama. Ubrzo se dosetio da mu situacija dozvoljava da zameni drveni pod.

Kada su majstori skinuli dotrajale daske, ugledali su kolekciju izgubljenog blaga: novčanice, zlatnik... Među godinama nakupljanim slojevima zasijao je srebrni prsten na kojem je bilo ugravirano: "Majk i Lisa 21. avgust 2015".

Menadžeru restorana Saši Formiki učinila se kao dobra ideja da se fotografija prstena objavi na Fejsbuku kako bi bar pokušali da pronađu vlasnika.

Fotografiju je podelilo više od 5.000 korisnika ove društvene mreže pre nego što je dospela do Majka i Lise.

Lisa se javila Formiki i čak poslala fotografije iz 2017. godine na kojima je sa suprugom u restoranu neposredno pre nego što mu je sa ruke spala burma.

Budući da su mere protiv širenja virusa i dalje na snazi, restoran je burmu Lisi i Majku poslao poštom.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još