Podignuta optužnica protiv Borojevića

BEOGRAD, 30. decembar 2010. (FoNet) - Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Instituta za radiologiju i onkologiju Nenada Borojevića i njegovih najbližih saradnika, koji se sumnjiče za primanje mita.

Optužnica je podignuta protiv Borojevića, njegovog zamenika Zorana Tomaševića, načelnika pedijatrije u tom institutu Zorana Bekića i načelnice apoteke u Beogradu Ivane Popović, piše danas Blic.

Oni su krajem juna ove godine uhapšeni zbog osnova sumnje da su od marta 2007. godine do kraja 2009. godine, izvršili krivično delo zločinačko udruživanje i više krivičnih dela primanje mita, navedeno je tada u saopštenju MUP.

Osumnjičeni Borojević, Bekić, Popović i Tomašević su u navedenom vremenskom periodu, prilikom sprovođenja nabavki citotoksičnih lekova za potrebe Instituta, zahtevali i dobijali novac – mito od predstavnika farmaceutskih kuća, koje distribuiraju citostatičke lekove na području Srbije, kako bi favorizovali nabavku i potrošnju lekova tih kuća.

Slobode su lišeni i Vojislav Petrović, direktor preduzeća Roš DOO Beograd, Andrej Soretić, direktor onkološkog sektora preduzeća Farma svis Beograd i Predrag Marinković, menadžer preduzeća Astra Zeneka iz Beograda zbog osnova sumnje da su, u istom vremenskom periodu, izvršili više krivičnih dela davanje mita, saopštio je MUP  u junu.

Pogledajte još