Teniski savez optužio svog potpredsednika

BEOGRAD, 30. decembra 2010. (Beta) - Teniski savez Srbije optužio je u četvrtak svog potpredsednika i četvoricu članova Upravnog odbora za pokušaj nasilnog preuzimanja te organizacije i krivično delo falsifikovanja za koje je predviđena zatvorska kazna u trajanju do tri godine.

Razlog je poziv na konferenciju za novinare koju su mediji na memorandumu Teniskog saveza dobili od potpredsednika te organizacije Milana Jerinkića i članova Upravnog odbora Stevana Pavlova, Dušana Grujića, Neše Puzića i Bore Ćurčina.

"Članom 356 stav 1, tačka 3. i 5, Krivičnog zakonika Srbije predviđeno je da se upotreba memoranduma od strane lica koja za to nisu ovlašćena predstavlja krivično delo falsifikata", navodi se u saopštenju pravne službe Saveza.

Sadašnje rukovodstvo Teniskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slobodanom Živojinovićem ocenilo je i da će "pojedinci" morati da snose krivičnu odgovornost za učinjeno.

"Teniski savez Srbije će preduzeti sve neophodne mere kako bi se ovakvo nezakonito postupanje pojedinaca bilo procesuirano pred nadležnim organima, a sve sa ciljem da se spreči dalje dezavuisanje i devastiranje rada Saveza i uspeha koji su ostvareni", dodaje se.

Jerinkić i njegovi saradnici su najavili da će na konferenciji, zakazanoj za danas u 16 sati u prostorijama Teniskog saveza na Novom Beogradu, govoriti i o zakazivanju Izborne skupštine Saveza i sednice Upravnog odbora.

"Saglasno statutu teniskog saveza Srbije, sednicu izborne Skupštine zakazuje i njome rukovodi predsednik Skupštine starog saziva do izbora novog predsednika, što je Đorđo Antelj kao trenutni predsednik Skupštine već učinio i to za 25. januar 2011. godine", ističe pravna služba Saveza.

"Predviđeno je i da jedini koji ima pravo da sazove sednicu Upravnog odbora predsednik UO, što je i učinjeno po nalogu predsednika Teniskog saveza Srbije Slobodana Živojinovića pa je članovima UO upućen upit kako bi se izjasnili o odgovarajućem terminu za održavanje sednice", navodi se dalje u saopštenju.

Treća tema sporne konferencije trebalo bi da bude i "proglašenje kraja izborne kampanje" za predsednika Teniskog saveza Srbije.

"Jasno je da se ovakvim delovanjem na nedemokratski i nasilan način napada na instituciju Teniskog saveza Srbije i aktuelno rukovodstvo", naglašava se u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Pogledajte još