Medicinski saveti lekara na DokTok platformi: Poziv za sve zainteresovane lekare da se pridruže

Građani širom Srbije imaće priliku da od 27. aprila tokom trajanja vanrednog stanja besplatno obave brze i lake konsultacije sa lekarom putem DokTok-a, prve platforme za onlajn medicinsko savetovanje. Platforma je namenjena svim sugrađanima koji nemaju simptome novog koronavirusa, ali im je potreban savet lekara u vezi sa opštim zdravstvenim stanjem ili psihološka podrška, a obavljaće se putem 15-minutnih "jedan-na-jedan" video, chat ili audio razgovora. Sve što vam je potrebno su internet i smart telefon ili računar.

Oblasti u kojima će DokTok pružiti savetovanje su zdravlje hroničnih bolesnika, zdravlje žena, trudnica i porodilja, zdravlje dece, mentalno zdravlje (anksioznost, depresija, upravljanje stresom...), opšte zdravstvene tegobe (povraćanje, osipi, dijareja, konjuktivitis...) i druge.

Stručni DokTok tim već čini stotinak lekara opšte prakse ili specijalista, kako privatnih zdravstvenih ustanova, tako i javnog zdravstva, ali i lekara u penziji koji će pružati stručne savete i podršku građanima u vremenu izolacije i anksioznosti.

Već u testnoj fazi, procenjeno je da će interesovanje za ovu vrstu usluge nadmašiti broj trenutno prijavljenih lekara, pa DokTok poziva sve zainteresovane lekare sa licencom i psihologe – aktivne, u penziji, iz dijaspore, u samoizolaciji i druge, koji žele da se priključe. Registracija traje svega nekoliko minuta otvaranjem naloga na samoj platformi.

Tim koji stoji iza DokTok platforme čine ICT Hub centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija i kompanija Talkini, DNA Communications i Vip mobile. Inicijativi su se odmah pridružili opšta bolnica Bel Medic, Medigroup i Psihoanalitičko društvo Srbije.

Prijatelji projekta: UNIQA osiguranje, PWC – PricewaterhouseCoopers, Belmedic, Medigroup, Psihonalitičko drustvo Srbije.

Više informacija pogledajte na sajtu www.doktok.rs

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.