Branka Grujić Nevistić: Vesna bez maske

Novinarka Branka Grujić Nevistić u svojoj kolumni za nadlanu.com osvrnula se na nedavni istup Vesne Pešić na društvenim mrežama na temu Đokovićevih stavova o vakcinaciji:

"Vesnu Pešić treba smesta vakcinisati. Protiv besnila. Vesna je besna. Jer je u Srbiji. Jer je Srpkinja a ne oseća se tako. Jer je intelektualka a zna da nije. Jer je "građanka" a zna da nije. Jer sve što misli da joj pripada - nema. Čak ni vlast. Jer voli da laje. Jer leti ko muva bez glave.

Kad je Bog delio zdrav razum, Vesna je bila u izolaciji.

Šta Vesna Pešić ima sa Novakom Đokovićem? Ništa. Sve je stvorio sam, ne mora da priča i da piše razne gluposti, ne mora da se dodvorava ovima i onima, ovde ili tamo negde. Svoje račune plaća sam. I ima ogromnu moć. Njegov glas se čuje. Ja mislim da Vesna upravo ovaj momenat ne može da oprosti Novaku. Slobodan je. Uzor mnogima. Ne zloupotrebljava svoju svetski poznatost i priznatost. Zamislite Vesnu koja ima vlast. Hilari bi se pokazala kao mala beba. Ja bih se plašila moćne Vesne.

Šta je to Novak strašno rekao? Da želi da ima izbor da li hoće da se vakciniše ili ne? Pa rekao je ono što mnogi od nas misle.

Prvo je odreagovao dr Kon, epidemiolog, a u međuvremenu stručnjak za štošta. Pomislila sam da ga nervira što mu se Novak meša u posao i hoće dr Kon da slobodno vakciniše po Srbiji... Ali kad ga je oslovio sa majstore i otprilike ga upozorio - pazi sta radiš, bez ikakvog nivoa, džaba gitara, džaba obrazovanje, sve je stalo u "majstore". Dr Kon je sa onom maskom oko vrata poželeo svetsku slavu. I uspeo je. Iskoristio je Novaka da bi o njemu pisali širom sveta. Novak nikada nije izjavio da je protiv vakcinacije, naprotiv, rekao je ono što mislimo svi mi - želimo da imamo mogućnost izbora. Osim ako nije u pitanju globalni koncentracioni logor?!

Ali, nisam znala da je i Vesna doktorka, te šta je i nju pogodilo u vezi vakcine.

Prvo što mi je palo na pamet, a s obzirom na Vesnine veze po svetu, da je sklopila dil sa SZO i da će biti promoter covid-vakcine. Em će je vakcinisati među prvima i obezbediti joj besmrtnost, em će usput Vesna nešto i zaraditi.

Ali njena izjava: "Primitivac. Zna da igra tenis. Ali je neobrazovan!"

Kada sam pročitala tu Vesninu izjavu, pomislila sam da je kao ove starlete iz rijalitija: izjavi nešto pompezno da bi skrenula paznju na sebe, jer malo kome je važno šta Vesna misli i kaže. Ona je više kao maskota nekadašnje opozicije.

Danas kažu: "luda baba, primitivka iz kruga dvojke..." "Ako je ona primer građanske Srbije, jadna ti je ta Srbija, koliko je samo zla ta žena" - sve su ovo komentari okoline.

A ja mislim da je samo ponešto od toga tačno.

Vesna bez maske pokazala je svoje negovano, ali zlobno lice, lice nezadovoljstva sobom. Kasno je Vesni za popravak.

Zapamtila sam reči patrijarha Pavla koji je rekao: "Ako je čovek samo dobar a slabe pameti, iskorišćava ga svako ko budalu. Stoga nam je potreban um i dobrota, da jedno drugom drži ravnotežu, da um ne pređe u zloću, a dobrota ne pređe u glupost!"

Vesna je prešla u zloću. Odavno.

A ako smatra za sebe da je obrazovana, to je samo njena stvar. Jer, pokazala je da mora još mnogo da uči. Pre svega - kako biti bolja osoba.

A za Novaka jedan savet: Ne izvinjavaj se."

Branka Grujić Nevistić

Autor: Nadlanu.com
Foto: corallo_verde/Instagram

Pogledajte još
9 komentara
 1. antivakser says

  Problem je što kad Vesna Pešić nešto izjavi to nema težinu za razliku od onoga što izjavi Novak Đoković.
  Predrag Kon mu je rekao nešto slično samo suptilnije a to izgleda nikom ne smeta. Jednostavno mogao je da izbegne pitanje o vakcinama i tako izbegne ovu neprijatnost i svađu sa suprugom. Što bi reko narod – i jare i pare.

  1. Danica Petrović says

   Pa znao je Nole i šta i koga će da izazove. Ali je to učinio. Možda zbog nas. Da razmislimo.

   1. Snezana says

    Da slazem se. Obrazovana sigurno jeste ali ne znam kako zivi sa teretom ” belih listica”

 2. mihajlo says

  Pa izgleda da Novak nesto I ne zna I govori o stvarima o kojima nema pojma…Pa neka reaguje V.Pesic a svi treba da odbrusimo I “kolumnistkinji” Nevistic koja n e iznosi nijedan argument vec samo licne simpatije I antipatije…naravno I to je dozvoljeno Ali ne I novinarsko sarlatanstvo pogotovu KADA SU ZIVOTI u pitanju

 3. Zaklina Djuric says

  Uuuuuuhhhhh ! Kolika ljutnja ….

 4. nebojsa nn says

  Najsmesniji su botovi koji bi da brane primitivnu seljancuru pesicku i sismisa droKona koji je promovisao vakcinu protiv svinjskog gripa od koje je 11 trudnica rodilo decu sa autizmom od 18 koliko je primilo vakcinu. Nakon toga preostale vakcine spaljene. Al koga briga, vazno je sto Nole iznosi svoje misljenje kad mu to nije struka, ahahahahaha

 5. teressa says

  ne lupetaj, Nevestickina svaka na mestu…doticnoj Pesicki nije prvi ekces, kao da je besna, zavidna babetina

 6. Todor says

  Novak je, kao ozbiljan čovek i svetski profesionalac, sigurno dobro obavešten po pitanju ove eksperimentalne vakcine. Naravno da nije stručnjak za vakcinaciju, ali ima s kim stručnim da se posavetuje. Zašto svi vi što kritikujete Novaka uporno ignorišete tu činjenicu? Pišete, s nastojanjem da ga ponizite: “On je teniser, a ne epidemiolog” i sve u tom stilu. Da, tako je. Novak je teniser. Vrhunski, svetski poznat i uticajan sportista, koji je potražio i dobio mišljenje vrhunskih, svetskih, stručnih (ne režimskih) autoriteta u oblasti vakcinacije. Rečeno mu je da se, zasad, ne vakciniše i on je to najnormalnije podelio s javnošću, što smatram dobrim gestom. Kraj priče.

 7. Jok says

  Neka se botovi slobodno vakcinisu. Kao sto ce morati i da se odreknu velikodusne drzavne pomoci.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.