Rođendan Bitef art kafea

Ušuškan među dorćolskim krošnjama, zaklonjen Bajlonijevom pijacom, kultni beogradski klub Bitef art kafe je u društvu prijatelja, vernih fanova i klupskih bendova proslavio šesti rođendan 

Klub čiji je kapacitet 240 mesta (104 za sedenje i 136 za stajanje) bio je pretesan da primi sve verne poštovaoce. Sve je bilo podređeno gostima, ne samo usluga, već i ambijent i atmosfera. Za rođendansku žurku bio je zadužen novi klupski bend Residents, kome je ovo bio prvi nastup, a po svemu sudeći, sviraće svakog četvrtka. Pevačica Bojana Stepanov pobednica je prošlogodišnje audicije Večeri talenata fantastičnih glasovnih mogućnosti Bitef art kafea, a kao nagradu dobila je angažman u Residents bendu. Zaslužila je, jer suvereno vlada scenom. Uživali smo u hitovima 70-ih, pa do najnovijih MTV numera, ali u potpuno drugačijem obliku. 

Sada već davne 2001. godine Beograđanima je predstavljena programska koncepcija večeri nazvanih “Zvuk dobrog mesta, 100% live, Music is in, Opet samo vaš klub, The Art Of Clubbing… Danas, šest godina kasnije, Bitef art kafe uživa status kultnog kluba ovog grada, koji je gradio imidž mnogih generacija Beograđana. Sezonu 2007/08 dočekao je s novim, ekskluzivno sređenim enterijerom, boljom ventilacijom, novim ozvučenjem i atraktivnom rasvetom, a sve pod sloganom The name is artcafe - Bitefartcafe, koji je ujedno i poziv svima koji uživaju u kvalitetnoj živoj muzici. 

U razgovoru s menadžerkom kluba Tijanom saznali smo da je program raznovrstan, pažljivo biran, a akcenat je na živim nastupima vrhunskih domaćih bendova, kao što je Makao (house), Loco (jet funk groove), Jazz special…. Jednom rečju, za svakoga ponešto. Tijana nam je otkrila da je najinteresantnije i možda najglasnije utorkom, kada je na programu već sedma sezona pod nazivom Veče talenata fantastičnih glasovnih mogućnosti, čiji je voditelj Igor Brakus. Kvalifikacione runde održavaju se uz karaoka mašinu, a finalno veče uz bend uživo. Takmičari pevaju isključivo stranu muziku, a u revijalnom delu izvode se pop i rok hitovi, dok je narodna muzika strogo zabranjena. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još