Recepti iz karantina: Voćne hrskave kocke Marije Mirković

Šta smo kuvali u proleće 2020.

U sklopu akcije: RECEPTI IZ KARANTINA - Šta smo kuvali u proleće 2020, Marija Mirković poslala nam je recept za voćne hrskave kocke. Uživajte!

Marija Mirković

Sastojci:

- 100 gr brašna
- 100 gr ovsenih pahuljica
- 150 gr šećera
- prstohvat soli
- 1 kesica vanile
- 120 gr margarina
- 300 gr voća (maline, jagode, kupine...)
- 10 gr gustina

Priprema:

U dubokoj činiji pomešajte brašno, ovsene pahuljice, 100 gr šećera, prstohvat soli i vanilu. Dodajte margarin sobne temperature, sve lepo sjedinite da se dobije rastresita masa. Veći deo smese prebacite u posudu za pečenje, obloženu pek papirom, rasporedite testo, pa prstima pritisnite da se testo spoji u celinu. Voće izmešajte sa 50 gr šećera i oko 10 gr gustina. Voće rasporedite preko testa, a preko voća pospite drugi deo rastresitog testa (treba da ostane u mrvicama). Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.

Kako mnogi od nas koriste vreme provedeno u karantinu da nauče, obnove ili usavrše kulinarske veštine - odlučili smo da napravimo kolekciju recepata naših čitalaca iz proleća 2020. Po ukidanju vanrednog stanja naš stručni žiri sastavljen od profesionalnih kuvara i javnih ličnosti - odabraće 10 najboljih koji će predstaviti svoja jela na konferenciji #FoodTalk2020 gde ćemo proglasiti pobednika i podeliti vredne nagrade!

Pošaljite nam i vi svoj omiljeni recept iz karantina i osvojite vredne nagrade!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još