Junajted ne kupuje u prelaznom roku

LONDON, 1. januara 2011. (Beta-AFP) - Trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da, za razliku od konkurenta u borbi za titulu prvaka Engleske, taj klub u januarskom prelaznom neće dovoditi nove igrače.

"Ne verujem da će se tako nešto desiti. Ne možete nikad da garantujete da se neće pojaviti neki zanimljiv igrač, ali takve stvari se obično ne dešavaju u januarskom prelaznom roku", kazao je Ferguson.

Gradski rival Junajteda, Mančester siti već je najavio da će platiti nekoliko desetina miliona evra za napadača Edina DŽeka iz nemačkog Volfsburga, Čelsi je u potrazi za jednim odbrambenim fudbalerom, a Arsenal bi mogao da dovede golmana.

"Junajted se kao klub uvek trudi da unapred obezbedi dovodjenje novih igrača, tako da ekipa bude stabilna i ispunjava najvažniji zadatak, a to su pobede", naveo je Ferguson.

Mančester junajted je još pre početka januarskog prelaznog roka potpisao ugovor sa danskim golmanom Andersom Lindegorom, koji će zameniti 40-godišnjeg Edvina van der Sara.

Pogledajte još