OBRATITE PAŽNJU: Zbog čega bi trebalo kupovati beauty proizvode sa pumpicom?

Kupujete beauty proizvode sa pumpicom ili raspršivačem? U čemu je tajna i zbog čega ih kozmetičari i stručnjaci koji se bave lepotom više vole i radije koriste.

Beauty proizvode sa pumpicom ili raspršivačem sve više proizvodimo i koristimo. Razloga za to je mnogo, neki od njih su vam prezentovani u daljem tekstu.

Bakterije ne mogu da uđu u njih

Zamislite da na kožu nanesete klasičnu kremu za lice. Kako ćete to uraditi? Naravno, stavićete prste u kutiju od kreme i zahvatiti koliko vam je potrebno. Znate li da se tada bakterije sa vaših prstiju spuštaju u vaš omiljeni proizvod za lice. Naravno, kožu možete u potpunosti da očistite ili da koristite posebnu lopaticu za kozmetiku. Mada, iskreno: koliko puta požurite i to ne uradite, već jednostavno stavite prste u kremu i nanesete na lice. Kada imate proizvod sa pumpicom, to se neće desiti. Dovoljan je samo lagani pritisak na pumpicu i vaša krema je tu.

Ne dobijaju kiseonik

U otvorenom obliku, rok upotrebe kozmetike ističe brže – to je činjenica. To je zbog interakcije sastojaka sa kiseonikom. "U vazduhu" mnoge komponente prestaju da budu aktivne ili brže oksiduju. Zbog toga se pojedini proizvodi sa vitaminom C prave u kesicama za jednokratnu upotrebu, jer tako se sprečava da kiseonik uđe u pakovanje. Naravno, kremu u klasičnoj kutiji morate da držite otvorenu što je manje moguće. Zbog toga je bolje imati kremu sa pumpicom.

Sa njima štedite

Pakovanja sa pumpicom u ovom smislu je obično bolje iskorišćeno. Kada pritisnete pumpicu ona vam daje određenu količinu proizvoda. To je bolja varijanta, jer "nanošenje debelog sloja kreme na lice nema smisla: koža upije onoliko kreme koliko joj je potrebno, a višak ostaje na površini.

Može ih koristiti više osoba

Kada nekoga volite, onda sa njim i delite. Želite da podelite kremu sa sestrom, ona je najbolje da imate kremu sa pumpicom. Takvi proizvodi su prozračniji i sigurniji za putovanje: verovatnoća da se ova krema prosipa u koferu mnogo je manja u poređenju sa kremom u običnoj kutiji.

Imaju manje konzervansa

Kao što smo već rekli, kiseonik i bakterije praktično ne dospevaju u pumpu. To proizvodu omogućava da duže sačuva rok trajanja i početna svojstva. Zbog toga proizvođači u takvo pakovanje obično dodaju manje konzervansa, što znači da je lakše naći kremu ili serum sa "čistom" kompozicijom. Usput, ovo se odnosi i na tonske temelje: dajemo plus šminkerima koji biraju kozmetiku za šminkanje sa pumpicama za posao.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još