Nove albume najavljuju Bajaga, Svi na pod

BEOGRAD, 2. januara 2011. (Beta) - "Ju grupa" (Yu), "Bajaga i instruktori", "Svi na pod", "Neverne bebe" i "Fitnes" samo su neki od izvođača iz Srbije koji su najavili nove albume u 2011. godini.

Najdugovečniji aktivan rokenrol sastav bivše Jugoslavije, beogradska "Ju grupa" (Yu grupa), navršio je prošle jeseni 40. godina postojanja, a basista Žika Jelić je rekao agenciji Beta da planiraju u 2011. objavljivanje novog studijskog albuma, prvog posle CD-a "Dugo znamo se" (2005).

Rok grupa "Riblja čorba" trebalo bi na proleće da u izdanju PGP RTS-a dobije boks set sa 11 diskova, na kome bi se osim početnih deset albuma pojavio i CD sa singlovima i raritetnim stvarima.

Vrednost boks seta biće i u prvom objavljivanju na CD-u "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" (1984), jedinog "Čorbinog" albuma izdatog za zagrebački "Jugoton", danas "Kroacija rekords".

"Bajaga i instruktori" su poslednji studijski album "Šou počinje u ponoć" objavili još 2005. godine, a Momčilo Bajagić-Bajaga u više navrata najavljivao da bi se novi CD trebao pojaviti 2011. godine.

"Partibrejkersi" pevača Zorana Kostića-Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića-Antona prošle jeseni su najavljivali početak rada na novim pesmama, ali bez preciziranja kada bi i kako mogle biti objavljene. "Pokušaćemo da bude drugačije. Narušen je ambijent rokenrola. Možda ni ne postoji? Ali moramo opet da se vratimo u nazad, da nađemo prave stvari, nešto što je važno i što postoji", rekao je Kostić agenciji Beta.

Alternativni sastav "Darkvud dab" pred kraj prošle godine pripremao je materijal za novi album koji bi, kako je najavljeno, trebalo da izađe u prvoj polovini 2011.

Beogradski sastav "Svi na pod!" pred Novu godinu objavio je spot "Ušće" sa završenog prvog albuma koji bi se trebao uskoro pojaviti za izdavačku kuću B92. Na njihovom debiju nalaziće se i pesma "Zvuk ulice" u kome su sarađivali sa nekadašnjim članom "Idola" Vladom Divljanom.

Pop-rok sastav "Neverne bebe" klavijaturiste Milana Đurđevića ranije je najavio za početak 2011. godine izlazak novog albuma, kome je jesenas prethodio spot za pesmu "Uzmi boje".

Pogledajte još