Saobraćaj otežan zbog mraza i magle

BEOGRAD, 2. januara 2011. (Beta) - Magla i jak mraz smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj na gotovo celom području Srbije, posebno duž klisura i rečnih tokova, a na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na 20 do 30 metara, saopštio je u nedelju ujutro Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali se u popodnevnim satima očekuje veći broj vozila na auto-putevima E-70 i E-75, kao i na Ibarskoj magistrali. Na putevima prvog prioriteta nema snega na kolovozu, kolovozi su suvi, ili mestimično vlažni, pa je zbog niskih temperatura moguća pojava poledice, naročito u oblastima gde ima magle.

Na putevima drugog prioriteta u regionima Niša, Pančeva, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice i Kolubare na kolovozima ima raskvašenog snega pa je neophodna oprezna vožnja zbog stvaranja poledice. U višim planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima ima do pet centimetara snega i leda na kolovozima pa je neohodna upotreba zimske opreme.

Pogledajte još