Srbija pobedila Kazahstan

BEOGRAD, 2. januara 2011. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Kazahstan u meču prvog kola Grupe A u Hopman kupu u Pertu, Australija.

Pošto je Srbija u nedelju povela sa 1:0, nakon što je Ana Ivanović pobedila Jaroslavu Švedovu sa 7:6, 6:1, Novak Đoković je u drugom meču osvojio drugi poen pobedom nad 36. teniserom sveta Andrejom Golubjevim sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:1). 

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise, sve do osmog gema, kada je Golubjev, posle velikih problema Djokovića sa servisom, napravio brejk i poveo sa 5:3.

Treći teniser sveta je odmah vratio brejk, ali je u narednom gemu loše servirao i dozvolio Kazahstancu da mu ponovo oduzme servis i povede u meču.

Djoković je mnogo bolje igrao u drugom setu, već u prvom gemu napravio je brejk, a zatim i u petom i posle gema na svoj servis poveo sa 5:1. Golubjev je nakon toga pojačao, osvojio dva uzastopna gema, ali je srpski teniser u devetom gemu sačuvao svoj servis i izjednačio u meču.

Srpski teniser je potpuno nadigrao protivnika u odlučujućem setu, dozvolivši mu da osvoji samo jedan gem.

"Srećan sam što sam doneo poen Srbiji. Ne želim da tražim izgovore, ali pre dva dana sam doputovao u Pert i to nije bilo dovoljno da se adaptiram na uslove i novu vremensku zonu. Zadovoljan sam pobedom protiv Golubjeva, on je igrao zaista sjajno", rekao je Djoković posle meča.

U drugom kolu, u utorak, Srbija će igrati protiv Australije. Ivanovićeva će igrati protiv Ališe Molik, a Djoković protiv Lejtona Hjuita.

Australija je u prvom kolu Grupe A pobedila Belgiju sa 2:1.

Pogledajte još