Stanković: Nezaboravna godina

BEOGRAD, (Beta) - Fudbaler Intera i reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je da će mu 2010. godina ostati zauvek urezana u sećanju.

"Ova godina je bila nezaboravna", kazao je za klupski sajt Stanković, koji je u 2010. godini sa Interom osvojio titulu prvaka Evrope i sveta, kao i italijansko prvenstvo, Kup i Superkup.

"Ispisali smo važnu stranicu u istoriji Intera, ali i Italije i cele Evrope. Svima će nam ova godina zauvek ostati u sećanju i srcu", naveo je 32-godišnji vezista.

Stanković nije mogao da odgovori na pitanje koja mu je pobeda najdraža.

"Nemoguće je napraviti takav izbor, jer svaki trofej je drugačiji. Liga šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo su nekako posebni, pošto ih nije bilo u Interu poslednjih godina", ocenio je Stanković.

"Titula svetskog prvaka osvojena u Abu Dabiju bila je divan kraj godine, kojim je kompletirano putovanje ekipe čije je stvaranje počelo pre nekoliko godina. Jedino razočarenje je poraz u evropskom Super kupu, ali da su me pitali koju bih titulu žrtvovao upravo bih na nju pokazao", dodao je srpski kapiten.

Inter će 2011. godinu početi sa novim trenerom Leonardom.

"Promena je bilo, ali nećemo se predati. Biće samo pozitivne reakcije. Imamo istu želju da pobedjujemo, mnogo iskustva i znamo da reagujemo u teškim situacijama u koje vas fudbal dovodi", kazao je Stanković.

Pogledajte još