Ahmadinedžad prodaje auto u dobrotvorne svrhe

TEHERAN, 2. januara 2011. (Beta-AP) - Za automobil predsednika Irana Mahmuda Ahmadinedžada, star 33 godine, stigla je ponuda od milion dolara na aukcijskoj prodaji koja je u toku, s ciljem da se prikupi novac za dobrotvorne svrhe, prenose u nedelju iranski mediji.

Analitičari kažu da vrednost "pežoa 504" iz 1977. godine na domaćem tržištu nije veća od 2.000 dolara. Iranski mediji prenose da su stigle razne ponude iz inostranstva, a da je najveća miliona dolara.

Rok za dostavljanje ponude preko interneta (www.ahmadinejad-car.com) je kraj januara. Stranci treba da uplate 50 evra da bi se registrovali za aukciju, a Iranci nešto manje od toga. Ahmadinedžad je vozio "pežo" dok je bio gradonačelnik Teherana, pre no što je postao predsednik Irana 2005. godine, od kada retko seda za volan, iz bezbednosnih razloga.

Novac od prodaje belog "pežoa 504" iz 1977. godine je za izgradnju kuća za mlade i invalide kojima je to obećao predsednik, zalažući se, da kako je rekao, "svaki Iranac ima svoj krov nad glavom".

Pogledajte još