Eurobanka pokazala solidarnost i odgovornost u borbi sa koronavirusom

Nesumnjivo da je proglašenje epidemije koronavirusa donelo brojna ograničenja i poteškoće u svakodnevnom funkionisanju, ali je svakako pokazalo kako heroji društveno – odgovornog poslovanja svojim aktivnostima mogu doprineti u borbi protiv ovog virusa. Jedan od heroja svakako je Eurobanka, koja je, uzimajući učešće u postojećim inicijativama, ali i pokrećući sopstvene, svojim primerom pokazala šta znači biti solidaran i odgovoran kada je najpotrebnije.

Neposredno nakon proglašenja vanrednog stanja, Eurobanka se među prvima odazvala pozivu UNICEF-a za pomoć najugroženijima. Banka je izdvojila 6 miliona dinara za nabavku hirurških maski i rukavica, zaštitnih ogrtača, , vizira, skafandera i mobilnih respiratora, a Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora, rekla je da je to samo jedan od doprinosa ove kompanije u borbi protiv koronavirusa: „Svesni smo da situacija zahteva brzu reakciju i podršku kako bi zdravstvenim institucijama i pacijentima koji se u njima leče bio omogućen adekvatan medicinski tretman. Ovom donacijom takođe želimo da iskažemo i podršku našem zdravstvenom sistemu, pred kojim je veoma težak zadatak.“

I nakon ove značajne donacije, Eurobank je nesebično nastavila da pomaže najugroženijim kategorijama stanovništva. Među njima su i prodavci ulimagazina LICEULICE, Uvođenjem vanrednog stanja i posebnih mera zaštite od koronavirusa, oni su suočeni sa nepremostivom preprekom – potpunom obustavom prodaje, pa samim tim i izostankom materijalnih prihoda. Imajući to u vidu, Banka je otkupila jedan deo tiraža i na taj način im pružila podršku i iskazala solidarnost.

Pored ličnog angažmana zaposlenih i učešća u inicijativama koje podrazumevaju pomoć najstarijim građanima, Eurobanka je uručila i neophodnu pomoć štićenicima Udruženja „Autizam Valjevo“, deci koja boluju od autizma. Na taj način još jednom je pokazala da je jedan od lidera društveno – odgovornog poslovanja, dajući pravi primer kako da se odnosimo prema društvu i zajednici u kojoj živimo i poslujemo, naročito u izazovnim vremenima.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još