(NE)OČEKIVANO: Pet stvari koje su muškarcima privlačne kod žena

Šta to tačno žele muškarci, a šta žene - nećemo nikad saznati, ali s ovom spoznajom smo korak bliže.

Naime, kako piše "Your Tango", nauka je pokazala da većina muškaraca na ženama preferira neke karakteristike na koje sigurno ne biste pomislili iz prve, kao recimo lep osmeh i lepe oči.

Sledeće "čudne" stvari muškarci obožavaju na pripadnicama lepšeg pola:

Specifičan make-up

Prema anketi koju je sprovela internet stranica za "Zoosk", muškarcima se najviše sviđaju žene koje nose malo šminke, odnosno koje neguju prirodan izgled. Najviše ih odbijaju tamni ruževi i izražajan "smokey eye".

Određena razmera između struka i bokova

Jači bokovi muškarce asociraju na zdravlje i plodnost, zbog čega većinu njih više privlače žene s uskim strukom i širim bokovima.

Nošenje crvene boje

Ovo nije nimalo čudno s obzirom na to da je crvena boja strasti. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Ročester pokazalo je da su muškarci voljni više novca da potroše u izlasku sa ženom obučenom u crveno, te da im odeća u ovoj boji automatski ženu čine zavodljivom i atraktivnom.

Dobar i pozitivan stav

Studija objavljena na portalu "Society for Personality and Social Psychology" dokazala je da muškarce najviše privlače žene s pozitivnim stavom i vedrim ponašanjem, te one koje udovoljavaju njihovim potrebama.

Viši ton glasa

I dok žene obično obaraju s nogu frajeri dubokog glasa, muškarci ipak više vole žene s višim tonom, jer ga smatraju odlikom ženstvenosti.

Izvor: Prva.rs/Index.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još