PREKRŠIO ZAKON: Darko Lazić ponovo vozio bez dozvole?!

Policija je danas oko 13.00  časova u mestu Subotište kod Brestača zaustavila vozilo "porche panmera" kojim je upravljao pevač Darko Lazić.

Pevač će zbog vožnje bez vozačke dozvole biti priveden na saslušanje kod nadležnog tužioca u prekršajni sud u Rumi. Podsetimo, pevač je krajem marta uhvaćen u automobilu sa prijateljima za vreme policijskog časa, pa je policija na licu mesta njemu i prijateljima napisala kaznu od 80.000 dinara.

Lazić je tada izjavio da ne vozi i da poštuje sve mere koje su na snazi.

- Prvo bih voleo da kažem da ja ne vozim. Na moju sreću uvek je tu moj prijatelj i vozač koji me, dok ja ne budem imao ponovo dozvolu, vozi. Drugo, poštujem policijski čas i sve mere koje je donela naša Vlada. Jako mi je važno da u ovom teškom trenutku dam dobar primer ljudima koji me vole. Kod kuće sam sa porodicom u selu. Izlazimo samo po neophodne namirnice, peremo ruke, nosimo masku, aplaudiramo u 20h svi lekarima, zbog kojih treba da ostanemo kod kuće, ponosni na njih. Iskreno, dezinformacije poput ove me ne pogađaju, pošto je vreme kada kruže svakodnevno dezinformacije koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, a ova neistina o meni makar nije opasna - tvrdio je tada Darko.

Takođe, Laziću je pre nekoliko godina zbog prekršaja oduzeta vozačka dozvola. Dozvolu nije imao ni prilikom teške saobraćajne nesreće u oktobru 2018. godine nakon koje se borio za život. Pevaču dozvola nije vraćena zbog niza prekršaja iz prethodnog perioda. Prilikom teke saobraćajke Lazić je vozio pod uticajem alkohola i ugrozio živote drugih nemarnom vožnjom.

Od 2013. do 2018. godine on je vozio automobil sa isteklom registracijom, potom je vozio nedozvoljenom brzinom u Beogradu i drugim mestima po Srbiji, upravljao vozilom pod zabranom vožnje, parkirao nepropisno, te je u više navrata uhvaćen bez vozačke dozvole.

Nakon saobraćajke 2018, Lazić je bio hospitalizovan, a lekari su se borili za njegov život. Bio u komi, a u narednom periodu je morao da koristi kolica i štake.

Proveo je više od mesec dana u Zemunskoj bolnici, a zatim je krajem novembra te godine oporavak nastavio u banji u Mladenovcu. Pevač je imao niz operacija, a u više navrata isticao je da se opametio, te da će savete lekara, kao i zakonske propise, ubuduće shvatati ozbiljno. Ipak, očigledno je Lazić nastavio po starom, što je potvrdio i danas.

Izvor: Alo.rs/Objektiv
Foto: darkolazicofficial/Instagram

Pogledajte još