Čelsi i Aston Vila podelili bodove

BEOGRAD, 2. januara 2011. (Beta) - Fudbaleri Čelsija i Aston Vile odigrali su u Londonu nerešeno 3:3, u utakmici 21. Kola Premijer lige.

Domaći Čelsi je poveo u 23. minutu golom Frenka Lamparda iz jedanaesterca, a izjednačio je Ešli Jang u 41. minutu, takodje iz penala. Aston Vila je povela preko Emila Heskija u 47. minutu, ali je izjednačio Didije Drogba u 84. minutu.

Drugo vodjstvo Čelsiju doneo je kapiten Džon Teri u 89. minutu, ali je Aston Vila do boda došla golom Kijerana Klarka u prvom minute sudijske nadoknade vremena.

Čelsi je sada peti na tabeli sa 35 bodova, dok se Aston Vila popela na 15. mesto sa 21 bodom.

Aston Vila nije uspela da pobedi ni na devetoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici na Stamford Bridžu. Poslednju pobedu protiv Čelsija na gostovanju ekipa iz Birmingema ostvarila je u maju 2002. godine.

Aston Vila je na početku utakmice imala dve prilike, pokušali su Stjuart Dauning i Ešli Jang, ali je oprezan bio golman domaćih Petr Čeh. Čelsi je imao polu-priliku kada je, posle dodavanja Nikole Anelke, Floran Maluda glavom prebacio loptu preko prečke.

Čelsi je poveo u 21. minutu golom Lamparda iz jedanaesterca. Prethodno su u duelu bili Džejms Kolins i Maluda, a sudija Li Mejson pokazao je na penal.

Gosti su mogli da izjednače u 38. minutu, ali je Daunig iz dobre pozicije šutirao pre gola. Tri minuta kasnije Aston Vila je izjednačila, golom Janga iz penala, što je bio njegov peti pogodak u sezoni. Penal je dosudjen posle starta Mikaela Esjena nad Najdželom Riom-Kokerom.

Na početku drugog poluvremena, u 47. minutu, Aston Vila je povela. Jang je iz slobodnog udarca poslao dugu loptu do Dauninga, on je ubacio u kazneni prostor, Heski je bio najviši u skoku i lako savladao Čeha. To je bio njegov sedmi gol protiv Čelsija u Premijer ligi.

Čelsi je potom krenuo ofanzivnije: pokušavali su Ramires, Lampard i Maluda, ali je golman Aston Vile Bred Fridel odličnim odbranama uspeo da sačuva svoju mrežu.

Domaći su ipak uspeli da izjednače u 84. minutu preko Drogbe. On je uspeo da spusti loptu do Kalua, čiji šut je odbranio Fridel, ali se lopta odbila do Drogbe, koji je snažno šutnuo i pored Staridža na gol liniji je poslao u mrežu.

Novo vodjstvo Čelsiju doneo je Teri u 89. minutu. Esjen je centrirao u šesnaesterac, Drogba je odlično glavom zahvatio loptu, ali je njegov udarac ipak odbranio Fridel. Lopta se nakon toga odbila do kapitena Čelsija, koji je zatresao mrežu.

Kada se činilo da će Čelsi ostvariti tek drugu pobedu u poslednjih osam utakmica, gosti su izjednačili. Mark Olbrajton je odlično pronašao Klarka, koji je ostao sam pred golmanom Čehom i bez problema glavom ubacio loptu u mrežu.

Šansu za pobedu propustio je Drogba u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, pošto je sa tri metra snažno šutirao pored stative.

U timu Čelsija nije bilo reprezentativca Srbije Branislava Ivanovića.

Pogledajte još