Memfis lako pobedio šampiona, novi trijumf Bostona

BEOGRAD, 3. januara 2011. (Beta) - Košarkaši Memfisa pobedili u gostima dvostrukog uzastopnog šampiona NBA lige, Los Anđeles Lejkers sa 104:85.

Memfis se tako povratio posle dva uzastopna poraza. Ekipu je predvodio Rudi Gej sa 27 poena, dok je Zek Rendolf postigao 21. Grizliji su se "odlepili" u drugom poluvremenu utakmice igrane u noći između nedelje i ponedeljka, a šampione su dobili bez većih problema.

Lejkersima je ovo bio treći poraz na domaćem terenu u poslednje četiri utakmice, a sva tri su bila veća od 15 poena razlike. Najefikasniji u poraženom timu bio je Kobi Brajant sa 28 poena.

Boston je u gostima pobedio Toronto sa 93:79, a ekipu je do pobede predvodio Pol Pirs sa 30 poena. Ovo je Seltiksima bila 10. pobeda u poslednjih 11 utakmica sa Reptorsima.

Još jednu pobedu u gostima u sinoćnim utakmicama zabeležila je Atlanta, koja je savladala Los Anđeles Klipers sa 107:98. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džo Džonson sa 29 poena, od čega 11 u poslednjoj četvrtini.

Ovo je beku Atlante bila prva utakmica posle devet mečeva pauze zbog operacije lakta.

U Klipersima se ponovo istakao novajlija u NBA ligi Blejk Grifin, koji je postigao 31 poen i zabeležio 15 skokova. Ovo mu je bilo 27. put da je imao dvocifren učinak u dve statističke kategorije, a 21. put uzastopno.

Posle ovog meča, 21-godišnji krilni centar ima sjajan statistički prosek od 21,7 poena i 12,5 skokova po meču.

Dalas je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza, pošto je u gostima pobedio Klivlend sa 104:95. Maveriksi su igrali bez startnih krila Dirka Novickog i Kerona Batlera, a do pobede su došli ujednačenim napadom.

U ostalim mečevima igranim sinoć, domaćini su zabeležili pobede: Njujork je Indijanu sa 98:92, Portland je bio bolji od Hjustona 100:85, dok je Sakramento savladao Feniks sa 94:89.

 

Pogledajte još