Redovna isplata socijalnih davanja u 2011.

BEOGRAD, 4. januar 2011. (Beta) - Isplata svih socijalnih naknada biće redovna u 2011. godini, najavio je državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Zoran Martinović.

"Redovna isplata roditeljskih, dečijih dodataka, naknada za porodiljsko odsustvo, invalidnina, kao i socijalne pomoći zagarantovana je sredstvima izdvojenim iz bužeta za 2011. godinu", kazao je Martinović agenciji Beta.

On je naveo da iznosi svih socijalnih naknda svakako nisu dovoljni, ali da su u skladu sa trenutnim ekonomskm mogućnostima države.

Martinović je dodao da u narednoj godini ne postoje mogućnosti da se isplata roditeljskih dodataka ubrza, pa će se oni i dalje isplaćivati jednokratno za prvo dete, a za drugo, treće i četvrto u 24 rate.

Martinović je napomenuo da je ove godine broj korisnika socijalne pomoći porastao za oko 15 odsto. Vlada Srbije usvojila je krajem decembra predlog novog Zakona o socijalsnoj zaštiti, a procenjuje se da će primena tog zakona povećati broja korisnika socijalne pomoći za 40 do 60 odsto. To je uzrokovalo i povećanje bužetskih sredstava.

Pogledajte još