ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA

BEOGRAD, 4. januara 2011. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas pišu najviše o novim poskupljenjima, odlaganju popisa stanovništva zbog nedostatka novca i istragama o pobuni Jedinice za specijalne operacija i ubistvu sudije Nebojše Simeunovića.

ALO - List piše o nagradama za prve bebe rođene u Novoj godini pod naslovom"Novogodišnja prevara sa bebama". "Mitrovići čekali Novu u bolnici", o vlasniku Pinka Željku Mitroviću i njegovoj porodici.

BLIC - "Sud traži da se ispita da li je Simeunović ubijen amonijakom", piše list o novoj istrazi ubistva sudije Nebojše Simeunovića. "Hleb poskupljuje jer smo izvezli pšenicu", piše list o uzrocima novih poskupljenja u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI - "Evropska unija spasava popis", o odustajanju od popisa stanovništva predviđenog za april zbog manjka u državnom budžetu. O ekshumaciji streljanih u Timočkoj krajini posle 12. septembra 1944. godine list piše u tekstu "Izbrisati mrlje prošlosti".

DANAS - "Kontakti DS i SNS ne treba da budu tajna", kaže u intervjuu listu predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar policije Ivica Dačić. O mogućoj rekonstrukciji vlade list piše u tekstu "Resori na broju, moguća zamena ministara". O poništavanju velikog broja privatizacija list piše u tekstu "Broj raskinutih ugovora nastaviće da raste".

KURIR - Za list govori ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić - "Slomio sam ruku u šetnji". "Kaća vrati pare!", naslov je teksta o pobednici rijaliti šou programa Farma.

POLITIKA - "Uskoro kraj istrage o pobuni JSO", kaže za list specijalni tužilac Miljko Radisavljević. O smanjenju stope kriminala u prestonici list piše pod naslovom "Beograd sve bezbedniji".

PREŠ - O poskupljenjima koji očekuju građane Srbije već na početku godine list piše pod naslovom "Januar skuplji od decembra za 2.148 dinara". O mogućoj prodaji Komercijalne banke list piše pod naslovom "Država prodaje najbolju banku". O tome koliko traju praznici za članove Vlade Srbije list piše pod naslovom "Premijer spojio praznike".

PRAVDA - O političkim prilikama na Kosovu pod naslovom "Hapšenje Tačija zavisi od Martija", govori državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović. "Deci zabranjeno da govore srpski", o slučaju porodice Nastić, kojima su američke vlasti oduzele decu.

Pogledajte još