BEZBEDNO I LAKO: Kako ukloniti ekstenzije na trepavicama dok traje karantin?

Ekstenzije na trepavicama vam prave "problem"? Vreme je za korekciju? Trenutna situacija u kojoj su mnoge svakodnevne životne aktivnosti otkazane, među kojima su i kulturna i sportska dešavanja, kada su zatvoreni svi obekti koje rado posećujemo – kafići, radnje, kozmetički salon, morate se snaći da sve što vam fali sami sebi "priredite" kod kuće. Pa pored raznih hobija kojima se možete baviti, ispijanju kafe na video pozivima, obavljanja raznih poslova, dolazimo i do onih koje morate da uradimo sami umesto da idete u salone lepote.

Kako niste u mogućnosti da idete na zakazane termine danas vam nudimo "pomoć" za jedan od njih – kako da se oslobodite ekstenzija trepavica?

Naime, ekstenzija trepavica nakon 3 do 4 nedelje počinje da ispada i tada vam je neophodna korekcija. Ako ste upravo sada u takvoj fazi ili samo želite da se vratite prirodnim trepavicama otkrivamo vam kako to možete učiniti sami.

Nadogradnju trepavica možete ukloniti pomoću sredstva za uklanjanje. To je rastvarač za lepak koji imate na trepavicama, a on sadrži ulje u svojoj formuli, tako da je pogodan čak i za osetljivu kožu oko očiju.

Kako ukloniti nadogradnju trepavica?

Presecite tufere na pola i stavite po jedan deo na donje kapke. Zatim pažljivo rasporedite sredstvo za uklanjanje pamučnim štapićem na dnu trepavica, prelazeći od spoljnog ugla oka prema unutrašnjem. Nakon toga sačekaje 10 minuta da se sve trepavice lako odmaknu. Ponovite ove korake i na drugom oku. Posle toga, ako želite, možete naneti još jedan sloj sredstva za uklanjanje, kako biste tačno uklonili ostatke lepka. Na kraju postupka, potrebno je oprati lice toplom vodom.

Saveti:

Ako niste mogli da kupite specijalno sredstvo za uklanjanje ekstenzija trepavica, onda možete da koristite biljno ulje ili masnu kremu. Međutim, tada postupak trajati duže – oko 30 do 40 minuta.

Da biste ojačali prirodne trepavice nakon skidanja nadogradnje, treba da koristite posebne serume i ulja (pogodno je ricinusovo). Ovo će pomoći da se trepavice brže oporave. Ne pokušavajte da se oslobodite nadogradnje trepavica tako što čete ih odvojit rukama ili odseći makazama, u tom slučaju možete da rastrgate prirodnu dlaku i lako povredite kožu kapka.

Izvor: Cosmopolitan.rs/Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još