ZA PUNIJI IZGLED: Stručnjaci savetuju kako da šminkom uvećate usne

Želite da uvećate usne sami, u kućnoj radinosti, jer ste u karantinu već duže vreme. Sve je moguće, a savete kako da to učinite podelili su američki stručnjaci za šminku.

Kako da uvećate usne u kućnoj varijanti? Prema umetničkom šminkeru Kejti Džejn Hjuz iz Njujorka, preklapanje usana jednostavno uključuje stvaranje sitnih senki na određenim mestima kako bi izgledale punije nego što zapravo jesu.

- Ako pogledate gde usne mogu prirodno da se podižu ili spuštaju, samo trebate da pojačate te senke kao što biste koristili bronzere ispod jagodica kada pravite kontrast - kaže ona.

Sjaj za usne

Evo nekoliko saveta i trikova koji će vam pomoći da upravo to učinite:

Označite Kupidov luk

Kupidov luk je vrh vaših usana u obliku srca. Kod nekih je to definisanije (kao što je kod Rijane), a kod drugih je suptilnije. Ako tu nanesete neki hijhlijhter (ne pretjerujte), on će vam pomoći kada započnete crtanje olovkom.

- Kada istaknete Kupidov luk to će vam pomoći da skrenete pažnju na usne i podignite i povećate oblik usta - kaže Tomi, šminker sa sedištem u Njujorku.

- Da bih istakao tako malo i precizno područje, volim da koristim ravnu četkicu za senke i hajlajter.

Izaberite odgovarajuću nijansu obloge za usne

Ovo bi mogao da bude najteži deo. Tomi predlaže da početnici odaberu olovku nijanse koja odgovara boji ivice usana.

Usredsredite se na sredinu usana

- Zaokružite liniju gornje usne sa obe strane - umesto da sledite prirodnu liniju usana – i povežite prostor između Kupidovog pramca da biste stvorili iluziju o podignutom izgledu - kaže Megan Ngui iz Njujorka. Kada radite na donjoj usni, samo precrtajte sredinu usne da biste stvorili debeo, napumpan oblik srca.

Hjuz takođe preporučuje da zasenite uglove usta i dna usana s puderom ili kremom za konturisanje, tako da sredina izgleda izraženije i punije. Lično, najdraži način da to uradim je prekrivanje Kupidovog pramca i donje usne (samo u sredini), a zatim povučem lajner ka mojoj prirodnoj liniji usana sa strane.

Kada ste dobili željeni oblik usana, nanesite vaš omiljeni karmin, piše "Allure".

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još