Sains i Despre najbrži na drugoj etapi

BEOGRAD, 3. januara 2010. (Beta) - Branioci trofeja na Dakar reliju Karlos Sains i Siril Despre pobedili su na drugoj etapi tog takmičenja.

Sains, vozač folksvagena koji je bio najbrži i na jučerašnjoj prvoj etapi, drugi deo relija prešao je za tri sata, 11 minuta i 38 sekundi i učvrstio se na liderskoj poziciji u generalnom plasmanu automobilista.

Drugi je kroz cilj prošao njegov klupski kolega Naser Al-Atija sa minut i tri sekunde zaostatka. Treći je u be-em-veu bio Štefan Peterhansel sa minut i 34 sekunde sporijim vremenom.

Sains u generalnom plasmanu ima tri minuta i pet sekundi prednosti nad Peterhanselom, dok je Al-Atija još 14 sekundi iza.

Despre je u konkurenciji motora pobedio sa vremenom od tri sata, 19 minuta i 11 sekundi.

Drugoplasirani Mark Koma, šampion iz 2009. godine, zaostao je za minut i 49 sekundi. Treće mesto je zauzeo David Kasto sa tri minuta i 46 sekundi zaostatka za pobednikom.

Despre je prvi i u ukupnom plasmanu sa dva minuta i 35 sekundi prednosti nad Komom i šest minuta i 13 sekundi boljim vremenom od Rubena Farije.

Jedini srpski predstavnik na Dakar reliju Gabor Sagmajster na svom ka-te-emu (ktm) stazu je prešao za četiri sata, minut i 38 sekundi što je bio 86. rezultat.

Sagmajster u ukupnom plasmanu zauzima 73. mesto na listi od 165 učesnika.

Pogledajte još