ŽENA I U VANREDNOM STANJU TREBA DA BUDE IZVANREDNA: Marija Egelja otkrila kako provodi vreme u izolaciji

Atraktivna voditeljka vremenske prognoze Marija Egelja vreme u izolaciji provodi tako što čita i trenira, prijatelje i dečka ne viđa, a susedima donosi namirnice na bicikli. Iako mnogi rade od kuće, Marija zbog prirode posla mora da ide u firmu.

- Pod punom zaštitom izgledaju dani ovih dana na televiziji "Pink". Apsolutno se svi osećamo bezbedno dok radimo, jedino što se promenilo jeste manji kapacitet ljudi. Posao kojim se bavim ne staje ni u vanrednom stanju, tu smo zbog gledalaca, a oni treba da ostanu kod kuće zbog nas i svih drugih koji rade u ovom teškom periodu. Nisam ni sanjala da ću na posao ići sa zaštitnom maskom i rukavicama - kaže Marija koja se pridržava svega što preporučuju doktori.

- Kada ne radim, trudim se da budem što više kod kuće. Najviše čitam, pratim sva dešavanja u medijima, treniram pomalo, čak sam i neki novi recept naučila, što nije slučaj u redovnom stanju - rekla je Egelja.

Marija pomaže i komšijama kojima nema ko da ode po namirnice.

- Obožavam da vozim biciklu, pa sam shvatila da je brže i lakše, a meni i mnogo lepše, da u nabavku idem biciklom. I komšijama se svidela moja aktivnost, pa sam malo po malo donosila i njima namirnice, tako da sam spojila lepo i korisno. Imam narudžbine i na Instagramu, javljaju se iz raznih krajeva Srbije. Drago mi je ako sam motivisala još nekog da pomogne na ovaj način - ističe ona i dodaje da joj baš zato izolacija ne pada teško:

- Radna obaveza mi razbija monotoniju. Trudim se da uvek imam neku razonodu da ne upadam u kolotečinu, niti dosadu, jer sam inače vrlo aktivna. Zasad mi ne pada teško. Svi smo jednaki u ovoj borbi koju ćemo, nadam se, uskoro pobediti. Ovo je stanje kada moramo pokazati mentalnu i fizičku izdržljivost, ali i zajedništvo.

Egelja kaže da karantin nije izgovor da žene budu zapuštene:

- Smatram da žena i u vanrednom stanju treba da bude izvanredna. Moramo uvek biti negovane i uredne, posebno sada kada imamo više vremena za to. Ja sam ovih dana sama svoj majstor - iskrena je voditeljka koja čak ni dečka ne viđa:

- Apsolutno se trudim da se i van policijskog časa slabo krećem. Ovih dana se viđam samo sa kolegama na poslu.

Marija kaže da, kao i svi, jedva čeka sunce, za koje se priča da ubija virus.

- Tako je, visoke temperature i visok UV indeks pogoduju suzbijanju virusa. Narednih dana će biti smene sunca i oblaka, tako da zasad treba da uživamo u sunčevim zracima kroz prozor. Biće prilike da uživamo u čarima proleća kada sve ovo prođe.

Izvor: PulsOnline.rs
Foto: marija.egelja/Instagram

Pogledajte još