Blekburn poslao ponudu za Ronaldinja

BEOGRAD, 4. januara 2010. (Beta) - Engleski fudbalski klub Blekburn poslao je ponudu za fudbalera Milana Ronaldinja, preneli su britanski mediji.

Vlasnik Blekburna, indijska kompanija Venkis, saopštila je da njeno predstavništvo u Brazilu pregovara sa Ronaldinjovim menadžerom i bratom Robertom de Asisom oko transfera.

Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da je Blekburn za trogodišnji ugovor ponudio Ronaldinju oko 20 miliona funti.

Sa druge strane, Skaj Sports objavio je da je Blekburn bivšem dvostrukom najboljem fudbaleru sveta ponudio 6,2 miliona funti za dvogodišnji ugovor.

"Ronaldinjo želi da igra u Premijer ligi i mislim da će nam to pomoći u pregovorima", rekla je predsednica Venkisa Anurada Desai za BBC.

Ona je dodala i da klub pokušava da dovede na pozajmicu fudbalera Los Anđeles Galaksija Dejvida Bekama.

Ronaldinjov ugovor sa Milanom ističe u junu, ali je 30-godišnji Brazilac dobio dozvolu od uprave kluba da napusti trening kamp u Abu Dabiju. On se vratio u Brazil gde pokušava da pronađe angažman, a lokalni mediji preneli su da je najbliži potpisivanju ugovora sa Gremijom.

Indijska kompanija Venkis, koja se bavi proizvodnjom i preradom živinskog mesa i farmaceutsko-poljoporivrednom proizvodnjom, kupila je engleski klub 19. novembra.

Pogledajte još