PRELEPO LUDILO: Stefan Milenković progovorio o novoj ulozi

Već deset dana skupocena violina "Gvarneri del Đezu" iz 1735. godine nije ni taknuta u domu porodice Milenković u Ilinoisu. Razumljivo jer naš, širom sveta poštovani violinista Stefan Milenković i njegova supruga Gorica Grozdanić, gitaristkinja, rodom iz Banjaluke, postali su roditelji. Tog 25. aprila, u 8.30, po američkom vremenu, rodio se Nikola.

- Da, ja sam bio u porođajnoj sali sve vreme i to je bilo dramatično, ali i potpuno fascinantno iskustvo! - ushićeno otkriva Stefan svoje prve utiske o roditeljstvu.

Te slike dolaska prvenca na svet, a u vreme kada virus korona hara planetom, za Stefana, predstavljaju "neverovatnu perspektivu o procesima prirode i urođenoj snazi žene, kao i neverovatnoj fiziološkoj vezi između majke i deteta".

U pomalo filozofskom stilu, naše nekadašnje čudo od deteta koje je u trećoj godini života prvi put uzelo violinu u ruke a u sedmoj je već počeo da nastupa po svetu, dodaje i da ga je prisustvo Nikolinom rađanju osnažilo i pripremilo za vreme koje sledi u, sa suprugom, timskom odgajanju i vaspitavanju prvenca.

- A snalaženje u ulozi oca? Ha, ha, pa - iako je još rano govoriti o tome, ali otprilike je onako kako sam i očekivao: prelepo ludilo! - kaže Stefan na kraju razgovora.

Izvor: Novosti.rs
Foto: stefanmilenkovichofficial/Instagram

Pogledajte još