ČINE ČUDA ZA ORGANIZAM: Sedam namirnica najmoćniji su prirodni antibiotici

Upotreba antibiotika je dostigla rekordni nivo, a oni mogu izazvati više štete nego koristi za naše telo. Osim što narušavaju crevnu floru, ubijaju i zdrave ćelije.

Najbolja i najdravija, a jednako delotvorna alternativa su svakako određene namirnice koje mogu da ublaže sve upale i infekcije u jako kratkom roku, a da pritom ne ostave nikakve ozbiljne posledice po naš organizam.

Redovnom primenom, svi upalni procesi će se ublažiti, da bi na kraju potpuno nestali.

Ovo je spisak najmoćnijih prirodnih antibiotika:

1. Kurkuma

Poznata je kao jedna od najboljih biljnih antibiotika koje možete naći. Kurkuma je odličan izbor za uništavanje bakterija. Za optimalne rezultate, kombinujte dva antibakterijska sastojka, kurkumu i med, i nanesite mešavinu na bolna mesta na vašoj koži.

- Naše istraživanje je prvo koje je jasno pokazalo da proizvodi bazirani na medu mogu u mnogim slučajevima da zamene antibiotske kreme za rane - rekao je doktor Braun.

2. Đumbir

Prirodna antibiotička svojstva đumbira pomažu u sprečavanju i lečenju mnogih zdravstvenih problema izazvanih bakterijama. Fenoli koji se nalaz u korenu đumbira imaju jaka anti-inamatorna dejstva, a pomažu i kod snižavanja holesterola.

3. Jabukovo sirće

Domaće jabukovo sirće ima antibiotička i antiseptička svojstva, kao i prirodno alkalizirajuće dejstvo. Sirće se preporučuje isključivo za spoljnu upotrebu.

4. Beli luk

Beli luk je moćan antibiotik, koji ima anti-virusna, anti-gljivična i antimikrobna svojstva. Istraživanja su pokazala da štiti dobre bakterije i eliminiše neprijateljske bakterije. Takođe ima visok sadržaj antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, i koji jačaju imuni sistem.

5. Ulje origana

Pored svojih antibakterijskih svojstava, origano može da pomogne sa varenjem i pomaže u gubitku težine. Ulje koje se nalazi u origanu, karvakrol, ustanovljeno je da se bori protiv bakterija koje mogu dovesti do infekcije. Ulje origana se koristi za lečenje digestivnih infekcija.

6. Crni luk

Beli luk i crni luk su bliski rođaci i poseduju snažno antibiotičko, antivirusno, antigljivično, antiinamatorno i antioksidantno svojstvo. Sirov beli luk ili crni luk sadrže jedinjenje sumpora koje im daje svoja antibiotička svojstva. Oni se mogu koristiti za lečenje mnogih zdravstvenih bolesti poput otalgije, pneumonije, gripa i prehlade.

7. Aleva paprika

Ljuta aleva paprika je jak začin koji se koristi već hiljadama godina zbog svoje isceliteljske moći i antibiotičkog efekata.

Izvor: Stil.kurir.rs/ddl.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još