Recepti iz karantina: Šaran pohovan u sosu od piva Magdalene Petković

Šta smo kuvali u proleće 2020.

U sklopu akcije: RECEPTI IZ KARANTINA - Šta smo kuvali u proleće 2020, Magdalena Petković poslala nam je recept za Šarana pohovanog u sosu od piva. Uživajte!

Magdalena Petković

Sastojci:

- 4 potkovice šarana
- 4 krompira
- manji praziluk
- beli luk
- limun
- maslinovo ulje
- suncokretovo ulje
- pivo
- brašno
- prezle
- začini (so, vlašac i peršun)

Priprema:

Potkovice šarana oprati pod mlazom vode i spremiti za pohovanje. Pripremiti smesu od piva i brašna (malo gušće nego za palačinke), uvaljati šarana, potom u prezle i pržiti u dubokom ulju. Po potrebi prženu ribu ostaviti na ubrusu da upije višak ulja. Skuvati krompir. Napraviti salatu od seckanog kuvanog krompira, ulja i limuna. Dodati so, po ukusu. Preliv za ribu: beli luk sitno iseckati, dodati malo soli, maslinovog ulja, sitno seckanog peršuna i limuna po ukusu.

Postupak pripreme:

Kako mnogi od nas koriste vreme provedeno u karantinu da nauče, obnove ili usavrše kulinarske veštine - odlučili smo da napravimo kolekciju recepata naših čitalaca iz proleća 2020. Po ukidanju vanrednog stanja naš stručni žiri sastavljen od profesionalnih kuvara i javnih ličnosti - odabraće 10 najboljih koji će predstaviti svoja jela na konferenciji #FoodTalk2020 gde ćemo proglasiti pobednika i podeliti vredne nagrade!

Pošaljite nam i vi svoj omiljeni recept iz karantina i osvojite vredne nagrade!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još