Ana Vučković

Ana Vučković rođena je pre 23 godine u Beogradu. Objavila je romane ''Epoha lipsa juče'' (2003) i ''Lust'n'dust'' (2004). Za kratku priču ''Ljuljaška'' dobila je Pekićevu nagradu za mlade talente 1999.godine. Apsolvent je dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti. 

Omiljena inostrana kuhinja i jelo?
Ja sam manijak za sireve i testa, tako da je moja omiljena kuhinja italijanska. Teško je izabrati omiljeno jelo kada volite toliko stvari - od bakinih šnenokli, Karađorđeve šnicle, ćuretine sa mlincima, preko pohovanog kačkavalja, gibanice, medaljona s pečurkama, do taljatela kvatro formađi i sladoleda s keksom. 

Omiljeni restoran?
Od detinjstva s roditeljima odlazim u "Franš" i tamo je hrana uvek prvoklasna. Od novijih restorana sviđa mi se "Kristal" u Kolarčevoj. Ipak, najviše se radujem roštilju i šopskoj u "Zlatnom burencetu" u Leskovcu. 

Omiljeni kafić?
Moj omiljeni kafić je "Linkontro" na Vračaru. Nalazi se u blizini moje bivše gimnazije i podseća me na vreme kad smo bežali sa časova i dolazili tu. Divno uređen, prijatan, ljubazno i prijateljski nastrojeno osoblje. 

Da li pijete koktele i koje?
Koktele pijem retko, jer obično pijem straight pića. Ipak, kada pijem koktele, to su oni u kojima ima ruma i nekog voća, najbolje ribizli. 

Omiljeno alkoholno piće?
Ja sam vinska žena. Zimi pijem crno i kuvano, leti dobro belo vino. Crno dobro ide uz šalove, čizme i rolke, belo uz preplanuli ten i prozirnu odeću. Mada, volim i pivo, pogotovo tamno. Njega čuvam za bluz svirke u zadimljenim barovima ili ga pijem u parku s prijateljima. 

Gde je po vašem mišljenju najbolji provod u gradu?
Najbolji provod u gradu je svakog drugog ponedeljka u klubu "Šipražje", gde moj najbolji drug Lazar i ja puštamo muziku - prapočetke r’n’r-a, soul, rockabilly, oldies goldies, pop, new wave... 

Koji je vaš omiljeni grad u svetu i zašto?
Moj omiljeni grad je Beograd, jer je ovde sve što mi treba. Ovde su moji prijatelji i porodica, ovde mi je udobno i život mi je lep. Moj san je da ukinu vize i da mnogo putujem, ali da se uvek vraćam u Beograd. Ja sam jedna od onih osoba koje se više raduju povratku kući nego odlasku negde. 

Omiljeni modni kreator?
Iber de Živanši zbog Odri Hepbern u "Sabrini", "Prazniku u Rimu", a najviše zbog njene uloge Holi Golajtli u filmu "Doručak kod Tifanija". 

Kakav je vaš stil života u jednoj reči?
Strasan. 

Šta je najvažnije u životu?
Biti srećan i mnogo uživati. I biti svestan svoje sreće i uživanja. 

Omiljeni parfem?
"Love in Paris" Nine Riči. Priziva ljubav i strast, zarobljen je u ljupkoj bočici i boje kamparija je. Najbolje je imati na sebi samo parfem, po starom dobrom receptu Merilin Monro. 

Koja vam je omiljena marka automobila i šta vozite?
Imam vozačku dozvolu, ali ne vozim. Više volim da idem peške i mislim da bi mi automobil bio veliko opterećenje. Borba s gužvom u gradu bi me ubila. Ali zato bih se dobro snašla na otvorenom drumu, sa glasnom muzikom. Volim minimorise, ali jedva stajem u njih. 

Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli?
Počela sam da idem na plivanje, da mi se u prvom pitanju spomenute đakonije ne bi "zalepile". A onda mi se odjednom svidelo i sada bez plivanja ne bih mogla da živim. Moj drugi omiljeni sport je brzo hodanje od grada do kuće. Pun mp3 i udobne cipele, i to je to. Uživanje koje troši kalorije. Šetanje bih preporučila svima koji se bave umetnošću. Mada, većina to već radi. 

Kakve satove volite, digitalne ili klasične i zašto?
Odaću vam tajnu. Strašno kasno sam naučila da gledam na sat, pa sam zato oduvek više volela digitalne. Prema klasičnim imam strahopoštovanje, što zbog frustracije iz detinjstva, što zbog posebne elegancije i lepote kojom zrače. Ipak, najviše volim retro "Fossil" satove. 

Da li verujete u ljubav na prvi pogled?
Verujem u privlačnost na prvi pogled i na uragan hormona, koji mogu, ali ne moraju da postanu ljubav. Setimo se početka filma "Closer". To je taj klik, kada ja želim tebe, ti mene, a jedno o drugom nemamo pojma. Ali feromonske sile regulišu kosmos. 

Šta je vaš najbolji afrodizijak?
Maštanje. Ne bih bila ni upola ovako srećna i produktivna da ne maštam i ne fantaziram. Najbolje pali činjenica da se trenutak u realnosti opasno primakao savršenstvu onoga o čemu sam maštala. 

Šta mislite o seksu za jednu noć?
Seks za jednu noć s osobom u koju ste zaljubljeni može da bude divno iskustvo. Drugačije, seks za jednu noć, ako nije bilo nekih neuobičajeno uzbudljivih fizičkih doživljaja, uglavnom se zaboravlja, ali trenutno donosi zadovoljstvo, pa mi je to u redu. Sad mi se ne jede preko reda, nego hoću da počnem aperitivom, a završim dezertom. Daleko od toga da sam konzervativna, ali sam sada za pravu i potpunu romansu, sa svim što ona nosi. Što ne isključuje divljački seks. Naprotiv. 

Ko je, po vašem mišljenju, najsekseilnija muška i ženska osoba sa javne scene?
Romantične komedije su nas naučile da je gospodin Darsi premija. Dakle - Kolin Firt. A od žena - intrigantna, misteriozna, inteligentna i izuzetno seksi Đina Geršon. Takođe, mislim da je Ana Ivanović jedno preslatko stvorenje. Tako je lepa, obla i mačkasta. I način na koji se umiljava dok govori je predivan. To je ta škorpijska aura. 

Vaša formula za uspeh?
Raditi sve na svoj način, pa makar i po cenu neuspeha. 

Ko je idealna žena/muškarac?
Idealan muškarac sluša sjajnu muziku i gleda filmove, TV manijak je, nežan je i strastan, voli me iznad svega, privlači me, čini da nam život izgleda filmski. I boem je, pa uživamo zajedno. I dobar je čovek. Nikako ne bih mogla da budem s osobom koja voli mene, a zla je prema drugima. I da, mora da smiruje moju preku narav. 

Šta je za vas hedonizam?
S ovakvom osobom voditi ljubav uz Marvina Geja ili Sema Kuka, smejati se, kuvati, putovati, izlaziti, piti. Opširniji odgovor na ovo pitanje naći ćete u mojoj najnovijoj knjizi "Plišani soliter". 

Da li ste tetovirani, šta mislite o tome i šta biste tetovirali na svom telu?
Tetoviranje me nikad nije privlačilo. Ali kada bih nešto tetovirala, to bi bila neka pin-ap sličica, nalik onoj koju ima Ejmy Vajnhaus. 

Da li imate poroke i koje?
Volim da pijem, jedem i dugo spavam. I ponekad sam tako lenja. Načelno, uživam u preterivanju svih vrsta, što i nije tako zdravo. Jedino zdravo preterivanje je ono u plivanju.

Pogledajte još