PROPISANA PRAVILA PONAŠANJA: Sudovi od sutra rade normalno uz obavezne mere zaštite

Sudovi u Srbiji počinju sa normalizacijom rada od sutra uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka koje su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova, prenosi Tanjug.

Propisano je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom ulaska u sud, kao pravila minimuma razdaljine između dve osobe, kako u sudnicama tako i u hodnicima, šalter salama banaka i poštama koje imaju pojedini sudovi.

Predviđene su i druge mere za očuvanje zdravlja, koje se tiču lične higijene, luftiranja prostorija i dezinfekcije, a koje su predsednici sudova detaljno propisali, prema specifičnostima svakog suda i pravila ponašanja istakli na svojim sajtovima i ulazu u sud.

Shodno zaključku Visokog saveta sudstva od 7. maja, propisane obaveze zaposlenih, zatim svih službi u sudu, kao i stranaka koje ulaze u sud, važiće od 11. maja do proglašenja prestanka epidemije Covida 19, radi zaštite zdravlja.

Javna tužilaštva takođe kreću sa normalizacijom rada od sutra, s tim što će se na posao postepeno vraćati pojedine grupe zaposlenih kojima je buo omogućen rad od kuće tokom vanrednog stanja usled epidemije korona virusa.

Izvor: Tanjug/Politika
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još