Odobreno prvo izručenje iz Crne Gore

BEOGRAD, 5. januara 2011. (Beta) - Ministar pravde Crne Gore Duško Marković odobrio je u sredu prvo izručenje Srbiji na osnovu potpisanog Sporazuma dve države, a reč je o Bogdanu Markoviću okrivljenom u Srbiji za organizovani kriminal, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović.

Ona je agenciji Beta rekla da je doneto rešenje kojim se odobrava izručenje Markovića koga potražuje Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

"Srbija je već Crnoj Gori izručila Zlatka Ajkovića po osnovu ugovora, a u toku je postupanje po zamolnicama za još neka lica i ubrzo će još jedan broj zahteva biti realizovan, što jasno pokazuje da smo opredeljeni da Sporazum sprovodimo", istakla je Malovićeva.

Ona je izrazila uverenje da će takva praksa i ubuduće biti nastavljena i da to predstavlja dobar primer konkretne realizacije Sporazuma, kao i da će trend dobre saradnje biti nastavljen i dodatno intenziviran posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala.

"Svesni smo da je borba protiv organizovanog kriminala regionalni problem i da je za njen uspeh nužna jaka i koordinisana saradnja zemalja u regionu", istakla je ministarka pravde.

Pogledajte još