Cvetković i Tadić čestitali Božić

BEOGRAD, 5. januara 2011. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković čestitao je u sredu Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Želim da Vam porodična okupljanja tokom prazničnih dana u domove unesu radost, ljubav i mir, i da Vam predstojeća godina donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka", navodi se u čestitki premijera Srbije.

Božić je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, čestitao i predsednik Srbije Boris Tadić. "Želim da ovaj veliki praznik provedete u miru i blagostanju, u krugu porodice i prijatelja. Mir Božiji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Božić su čestitali i ministar vera Srbije Bogoljub Šijaković, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i čelnici Novog Sada, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić i drugi.

U Zagrebu, na tradicionalnom prijemu Srpskog narodnog veća (SNV) povodom pravoslavnog Božića, predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da je srpska manjina u toj zemlji svojom kulturom, naučnim duhom i obrazovanjem odigrala bitnu ulogu u stvaranju hrvatskog nacionalnog identiteta.

Josipović je zajedno sa premijerkom Jadrankom Kosor i potpredsednikom Sabora Vladimirom Šeksom naglasio važnost srpske zajednice i njene politike za unapređenje manjinskih prava, a time, kako je naveo, i za razvoj demokratije hrvatskog društva.

Pogledajte još