Dačić ne isključuje mogućnost koalicije DS - SNS

BEOGRAD, 5. januara 2011. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u sredu da ne isključuje mogućnost pregovora Demokratske stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS) o formiranju vlasti posle sledećih izbora.

"DS i SNS će nakon sledećih izbora, kao dve najjace političke stranke, pokušati da sa svojim političkim partnerima formiraju novu vladu. Ukoliko to ne bude bilo moguće, siguran sam da će oni međusobno razgovarati o formiranju vlasti. Pa neće se valjda ići na nove izbore?", izjavio je Ivica Dačić na televiziji B92.

Dačić je kazao da se Socijalistička partija Srbije (SPS) "ne plaši" da bude opozicija, i izrazio sumnju u mogućnost uspostavljanja dvopartijskog sistema u Srbiji.

Dačić je ocenio da bi rekonstrukcija kabineta Mirka Cvetkovića bila "politički korisna", ali je izrazio sumnju u mogućnost rekonstrukcije, ukazavši na koalicioni sastav Vlade kao prepreku za to.

Dačić je istakao je vlada "svesna težine situacije" i ocenio da je neophodno uspostavljanje političke stabilnosti u zemlji.

Pogledajte još