Bekam blizu Totenhema

BEOGRAD, 5. januara 2011. (Beta) - Fudbaler Los Anđeles Galaksija Dejvid Bekam pregovara sa upravom kluba o odlasku na pozajmicu, najverovatnije u premijerligaški klub Totenhem, preneli su  britanski mediji.

Uprava Galaksija će najverovatnije pusti 35-godišnjeg fudbalera na pozajmicu, iako je prethodnih dana saopštila da ne želi da Bekam ode iz kluba.

Britanski mediji navode da je Bekam najbliži odlasku u Totenhem, ali za bivšeg reprezentativca Engleske zainteresovani su još Blekburn I Totenhem.

Ako postigne dogovor sa nekim od tih klubova, Bekam bi mogao da odigra 11 utakmica, pre nego što se vrati u Galaksi za početak Mejdžor lige (MLS) u martu.

Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da Bekamovi agenti pregovaraju sa Galaksijem o uslovima odlaska na pozajmicu, pošto uprava traži da on samo trenira sa novim klubom, a ne da igra takmičarske utakmice.

"Totenhem je jedan od zainteresovanih klubova, ali još nismo razgovarali sa njima, pošto pregovaramo sa Galaksijem. Ako uprava pusti Bekama, pozajmica bi bila kratkoročna - samo do marta, a Dejvid bi se nakon toga vratio u MLS ligu", rekao je predstavnik engleskog fudbalera.

"Dejvid želi da ode na pozajmicu u Premijer ligu, kako bi preko zime ostao u dobroj formi i izborio se za poziv u reprezentaciju Engleske", dodao je on.

Ako Bekam pređe u Totenhem, mogao bi 16. januara da igra protiv svog bivšeg kluba Mančester junajteda, u kome je stekao svetsku slavu.

On je ranije izjavio da će u Engleskoj igrati samo za klub sa Old Traforda, ali je trener tog kluba Aleks Ferguson nedavno rekao da je Bekam previše star za pojačanje Junajteda.

Pogledajte još