Sainc pobedio i na četvrtoj etapi relija Dakar

KALAMA, Čile, 5. januara 2011. (Beta-AP) - Španac Karlos Sainc pobedio je i u današnjoj četvrtoj etapi u konkurenciji automobilista na reliju Dakar koji se vozi u Čileu, dok je u konkurenciji motociklista vođstvo zadržao Mark Koma.

Branilac titule Sainc je u svom folksvagenu deonicu od 207 kilometara prešao za sat, 57 minuta i devet sekundi i bio je 50 sekundi brži od klupskog kolege Nasera Al-Atijaha.

To je njegova treća etapna pobeda na ovogodišnjem takmičenju, posle koje je u generalnom plasmanu stekao prednost nad Naserom Al-Atijahom od četiri minuta i 24 sekundi. Treći u ukupnom plasmanu je Stefan Peterhansel iz BMW sa pet minuta i 41 sekundom zaostatka.

U konkurenciji motociklista Mark Koma, koji vozi KTM, pobedio je u četvrtoj etapi rezultatom od dva sata i četiri minuta. On je kroz cilj prošao sa 16 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog klupskog kolegu Sirila Deprea.

Treće mesto osvojio je Lopes Kontrado na Apriliji sa dva minuta i pet sekundi zaostatka za pobednikom. On je tako popravio plasman sa 11. na treće mesto u generalnom plasmanu.

Gabor Sagmajster, motociklista iz Srbije, osvojio je 71. mesto vremenom od dva sata, 49 minuta i 41 sekundu.

Pogledajte još