Proslava Badnje večeri u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA, 6. januara 2011. (Beta) - Episkop raško-prizrenski Teodosije služio je večeras, na Badnje veče, liturgiju u crkvi svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Na liturgiji kojoj su prisustvovali i ministri Božidar Đelić i Goran Bogdanović, Teodosije je građanima Kosovske Mitrovice i svima drugima poželeo da žive u miru.

"I u nas da se useli nada koju hrišchani imaju i kada su na krstu, kada stradaju i trpe mnoge nevolje. Oni sa tom nadom žive jer znaju da će ih gospod pogledati i utešiti", rekao je Teodosije.

"Sa ovog mesta šaljemo poruku koju je Hristos dao svojim rodjenjem pre 2.000 godina a to je da zavladaju mir i dobra volja među ljudima. To će se desiti samo onda kada prestanemo da budemo samoljubivi", istakao je on.

Potpredsednik Vlade i ministar Božidar Đelić je rekao da se "naša pravedna borba za Kosovo i Metohiju nastavlja i ovo je veče za pomirenje, ali i za podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji", rekao je Đelić.

"I poslednji razvoj situacije oko izveštaja Dika Martija i promene koje dolaze u raznim administracijama, iskoristićemo da se borimo za naša prava na Kosovu i Metohiji", rekao je Đelić o izveštaju izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima tokom rata za Kosovo, za šta su osumnjičeni pojedini lideri kosovskih Albanaca.

Podsetivši na svoje kosovsko poreklo, Đelić je istakao da je njemu "kao i mnogim porodicama, Kosovo u srcu".

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović čestitao je Badnje veče i poželeo građanima "da u miru, zdravlju i veselju dočekaju Božić".

"Neka vam godina bude vesela kao ovo veče u porti crkve u Kosovskoj Mitrovice" rekao je Bogdanović i izrazio nadu "da će građani Kosmeta i cele Srbije imati razloga da se vesele i raduju".

Pogledajte još