Sainc i Komen sačuvali vođstvo na reliju Dakar

IKIKE, 6. januara 2011. (Beta-AP) - Karlos Sainc u konkurenciji vozača automobila i Mark Koma u konkurenciji motociklista, sačuvali su vođstvo u generalnom plasmanu Relija Dakar koji se vozi u Čileu.

U današnjoj, petoj etapi pobedili su Stefan Peterhansel u konkurenciji vozača automobila i Paulo Gonsalves u konkurenciji motociklista.

Peterhansel je prešao deonicu u pustinji Atakama (Atacama) za 4:33:19, 1:24 ispred Nasera Al-atije a 3:15 ispred Sainca.

U generalnom plasmanu branilac titule Sainc je 2:26 ispred Peterhansela, a 2:33 ispred suvozača tima "Folksvagen" Al-Attije.

U konkurenciji motociklista Gonsalves je završio etapu 2:18 ispred Fransiska Lopesa Kontarda iz Čilea, a 2:19 ispred Fransa Ferhefena (Frans Verhoeven).

Koma koji vozi KTM, danas je bio četvtri, ali je u generalnom plasmanu ispred Sirila Deprea za 10:14. Depre je kažnjen za 10 minuta jer je u četvrtoj etapi skrenuo sa staze.

Za sada nema podataka o današnjem plasmanu Gabora Sagmajstera motocikliste iz Srbije, na KTM-u. On je u sredu osvojio 71. mesto, a u generalnom plasmanu bio 70.

Pogledajte još