Recepti iz karantina: Pita sa mlevenim mesom Snežane Milić

Šta smo kuvali u proleće 2020.

U sklopu akcije: RECEPTI IZ KARANTINA - Šta smo kuvali u proleće 2020, Snežana Milić poslala nam je recept za Pitu sa mlevenim mesom. Uživajte!

Sastojci za fil:

- 500 grama kora za pitu
- 500 grama mlevenog mesa
- 2 veće glavice crnog luka
- ulje
- suvi začin
- 1 mala kašičica soli i biber po želji

Sastojci za preliv:

- 3 jajeta
- 1 čaša jogurt
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 mala kašičica soli
- kim

Priprema:

Sitno iseckati crni luk i kratko ga propržiti na nekoliko kašika ulja, dodati mleveno meso, so, biber, suvi začin i pržiti dok ne ispari voda koju meso ispusti. Kore podeliti na gomilice (na svakoj po 3 kore). Pripremiti preliv tako što se umute jaja, doda jogurt, ulje, so, brašno i prašak za pecivo. Pripremiti pleh za pečenje, obložiti ga papirom ili jednostavno podmažite pleh... Na sve tri kore naneti fil (po 2 supene kašike), a na treću rasporediti i fil od mesa... Uviti u rolat i ređati u pleh. Kada sve urolate, premažite po svakom rolatu ostatak preliva i pospite kimom. Peče se na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Postupak pripreme:

Kako mnogi od nas koriste vreme provedeno u karantinu da nauče, obnove ili usavrše kulinarske veštine - odlučili smo da napravimo kolekciju recepata naših čitalaca iz proleća 2020. Po ukidanju vanrednog stanja naš stručni žiri sastavljen od profesionalnih kuvara i javnih ličnosti - odabraće 10 najboljih koji će predstaviti svoja jela na konferenciji #FoodTalk2020 gde ćemo proglasiti pobednika i podeliti vredne nagrade!

Pošaljite nam i vi svoj omiljeni recept iz karantina i osvojite vredne nagrade!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još