Tipsarević u polufinalu turnira u Čenaju

BEOGRAD, 7. januara 2011. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira u indijskom Čenaju pošto je pobedio 98. tenisera sveta Kei Nišikorija iz Japana sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Meč je trajao sat i 43 minuta, a 49. igrač sveta Tipsarević napravio je tri brejka i osvojio je 72 poena, 13 više od protivnika, koji mu je samo jednom oduzeo servis.

Teniseri su na početku prvog seta osvajali gemove na svoj servis, ali je Tipsarević u sedmom gemu ipak uspeo da napravi brejk i povede sa 4:3. On je tu prednost sačuvao do kraja seta i poveo u meču.

Nišikori je dobro počeo drugi set, poveo sa 2:0, ali je srpski teniser ubrzo vratio brejk i izjednačio. Pre početka četvrtog gema meč je na kratko bio prekinut zbog kiše.

Posle izjednačenja igralo se gem za gem, sve do sedmog, kada je srpski teniser napravio i treći brejk u meču i poveo sa 5:3. U narednom gemu Tipsarević nije uspeo da iskoristi meč loptu, ali mu je to pošlo za rukom u 10. gemu.

Tipsarević će u polufinalu igrati protiv sedmog nosioca Belgijanca Gzavijea Malisa, koji je pobedio Bjorna Faua iz Nemačke sa 2:0 u setovima (6:2, 6:0).

 

Pogledajte još