Aleksandra Radović

Aleksandra Radović je trijumfovala, a da pri tom protivnika uopšte nije imala. Pobedila je njena hrabrost, odluka da u Beogradu iskorači na veliku scenu i pokaže da je prava pop zvezda ovih prostora, umetnica od koje se veliki dometi tek mogu očekivati.

Miris uspeha širio se velikom dvoranom Centra "Sava" još pre njenog izlaska na binu. Skeptici su morali da priznaju lošu procenu – sala je bila puna. Odmah na početku, uz regularnu kartu, Aleksandra nam je, u elegantnoj beloj haljini, dala još jednu, “Kartu za jug”. Već tada je bilo jasno – bend proširen gudačima je odlično uvežban, prateći vokali na nivou, a glasovne sposobnosti gospođice Radović nisu ni dolazile u pitanje.

Usledila je energična balada s debi albuma – "Život vrati mi", pa prošlogodišnji hit "Ne verujem da me ne voliš", a uz obradu Anastasije (pesma "Laž"), Aleksandra je počela da ispunjava obećanje dato pre koncerta - da će na bini biti dosta devojaka koje igraju.

Onda je pomenuta bela haljina nestala, Radovićeva je koristila svaku priliku da se presvuče, a ubrzo joj se pridružila još jedna dama koja, što bi rekao Rambo, ima "fantastične glasovne mogućnosti" – Jelena Tomašević. Prvo su udružile glasove ("Jesam te pustila"), onda se Aleksandra malo odmorila, a Jelena išla na sigurnu kartu – "Jutro". 

Publika je, prema očekivanjima, odlično prihvatila mezimicu Željka Joksimovića, a još više ovacija je usledilo kada se usred pesme "Čuvam te" pojavio Sergej Ćetković, uzvrativši Radovićevoj gostovanje na istoj bini.

Usledili su "Pogledi u tami", ali je ipak "pik" koncerta bio – između dva gosta. Na uvodne taktove prvog Aleksandrinog hita "Kao so u moru" niko nije ostao ravnodušan, a onda - iznenađenje. Velika balada "Is This Love" grupe  "Whitesnake" dobila je sasvim novu boju u njenoj interpretaciji.

U finišu zvaničnog dela lagane numere ustupile su mesto kolektivnom đuskanju uz "Ako nikada", "Zagrli me", "Možda je bolje bez mene" i, za kraj, "Nema te žene". Neka od tih pesama mogla je da bude sačuvana za bis, jer su, tako nanizane, ličile kao jaje jajetu. Ovako, špansko-srpska verzija hita "Kao so u moru" vrlo je lepo zvučala kada se Aleksandra ponovo pojavila na bini, ali su "Ne verujem da me ne voliš" i "Neću plakati" nepotrebno ponovljene – valjda u želji da ne bude pritužbi na minutažu koncerta.

Može joj se to oprostiti - prvi veliki beogradski koncert, kod profesionalca kakav je Aleksandra, nosi ogromnu obavezu prema fanovima. Publika je napustila Centar "Sava“ veoma zadovoljna. Aleksandra Radović je nasmejana sišla s bine. Sve to govori da je ovaj koncert bio pun pogodak.

Dama raskošnog glasa, zbog koje su sinoć bila ispunjena i pomoćna sedišta, osvojiće uskoro i veće prostore ako nastavi da gradi karijeru uzlaznom linijom i otkloni mane koje prvi veliki solistički koncert neminovno nosi.

Tekst: Milan Ćunković 
Foto: Marko Risović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.