Kratki igrani film inspirisan festivalom Kustendorf

DRVENGRAD, 9. januara 2011. (Beta) - Grupa mladih autora iz Pančeva snima u Drvengradu kratki igrani film inspirisan Filmskim i muzičkim festivalom "Kustendorf", prema scenariju Milene Predić i Maše Dakić, u režiji Miroslava Stamatova.

"Film je debitantski scenarističko-producentsko-glumački proizvod dve devojke, glumice koje su završile Fakultet dramskih umetnosti i koje su želele da naprave film u kojem će na autentičan način rekonstruisati svoj lični doživljaj festivala 'Kustendorf'", rekao je reditelj Miroslav Stamatov agenciji Beta.

Reč je o pseudo-dokumentarcu, odnosno kratkom igranom filmu u kojem glumice nastupaju pod svojim imenima i prezimenima, kao i druge ličnosti iz scenarija, među kojima su glumac Zoran Cvijanović i osnivač "Kustendorfa", reditelj Emir Kusturica.

"Scenario je zasnovan na priči o dve mlade glumice koje dolaze na festival s idejom da upoznaju Emira Kusturicu. Rešili smo da ceo film snimamo za vreme samog festivala, iako je sada ovde gužva i svašta se dešava, uslovi nisu idealni - želeli smo da uhvatimo autentičnost festivalskog doživljaja, njegovu atmosferu i energiju", rekao je reditelj.

Pogledajte još