Junajted izbacio Liverpul, Totenhem bolji od Ipsviča

BEOGRAD, 9. januara 2011. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrto kolo FA kupa, pošto su na svom terenu pobedili Liverpul sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Rajan Gigs, u drugom minutu iz jedanaesterca.

Mančester junajted i Liverpul su do sada 16 puta igrali u FA kupu, a "crveni" su pobedili samo tri puta.

Novi trener Liverpula i legenda kluba Keni Dalgliš je tako debitovao porazom, nakon što je juče preuzeo tim od Roja Hodžsona, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Samo što je Mančester junajted krenuo sa centra, dosudjen je penal. Danijel Ager je bio u duelu sa Dimitrom Berbatovom, a sudija Hauard Veb je posle 29 sekundi igre dosudio jedanaesterac.

Precizan sa "bele tačke" u drugom minutu bio je Rajan Gigs.

Dva minuta kasnije dobru šansu imao je Liverpul, Stiven Džerard pronašao je Dirka Kujta, ovaj je dodao do Fernanda Toresa, ali je Španac slabo šutirao. U nastavku se igralo uglavnom na polovini gostiju, a igrači Liverpula su u nekoliko navrata bezuspešno pokušavali da u napadu pronadju Toresa.

Liverpul je u 33. minutu ostao bez kapitena Džerarda, koji je isključen zbog starta nad Majklom Kerikom. On je u pokušaju da stigne do lopte sa dve noge startovao na igrača Junajteda.

Pet minuta kasnije Junajted je mogao da duplira vodjstvo, ali je posle pasa sa Rafaelom Nani šutirao pravo u golmana Pepa Reinu.

Dobru šansu za drugi pogodak domaćih propustio je Džoni Evans, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena pogodio stativu posle kornera Gigsa. U nastavku akcije igrači Liverpula su uspeli da izace loptu iz šesnaesterca, pa je Junajted na poluvreme otišao sa golom prednosti.

Junajted je prvu šansu imao i u nastavku, u 48. minutu, Berbatov je iz kornera dodao do Darena Flečera, a ovaj do Fernandesa koji je glavom šutirao pored stative. Dva minuta kasnije u šansi je bio Ager, ali je njegov udarac zaustavio Reina.

Liverpul je nakon toga pojačao napade, pokušali su Tores i Rajan Babel, ali nisu uspeli da savladaju Tomaša Kuščaka. Fabio Auerlio je u 65. minutu iz slobodnog udarca dobro šutirao, ali je poljski golman ponovo sačuvao svoju mrežu.

U 70. minutu golman Liverpula Reina je za nekoliko sekundi pet puta odbranio šuteve fudbalera Junajteda, poslednji posle pokušaja Evre, kada je izbacio loptu preko prečke u korner.

Junajted je mogao do drugog gola u 84. minutu, ali je posle dobrog centaršuta Evre Berbatov glavom snažno šutirao preko gola. Do kraja utakmice Liverpul nije uspeo da stigne do ozbiljnije šanse, pa je završio takmičenje u FA kupu ove sezone.

U timu Mančester junajteda nije bilo reprezentativca Srbije Nemanje Vidića.

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u četvrto kolo Liga kupa pošto su na svom terenu pobedili Čarlton sa 3:0. Domaći su poveli u 49. minutu preko Androsa Taunzenda, a nakon toga za dva minuta dva gola postigao je Džermejn Defo, u 58. i 60. minutu.

Pogledajte još